Semnează petiția pentru salvarea Institutului Cultural Român! semna acum

În această perioadă România are nevoie disperată de afirmare în lume, prin promovarea valorilor sale. Care vrei să fie imaginea României în străinătate? Politicieni corupți, cerșetori și infractori sau marile valori culturale ale României?
Nu lăsa Guvernul Ponta să distrugă unul dintre puținele lucruri bune făcute în ultimii ani pentru ca românii să stea cu fruntea sus în lume: Institutul Cultural Român.

Monitorul de Cluj atrage atenția autorităților și cere sprijinul opiniei publice din țară și din străinătate pentru a opri politizarea Institutului Cultural Român și epurarea pe criterii exclusiv politice a actualului președinte, Horia Roman Patapievici.

Credem că doar sprijinul dumneavoastră, al cititorilor noștri, poate opri acțiunile Guvernului Ponta, care încearcă să-și aservească această instituție culturală și, mai grav, dorește să îl înlăture de la conducerea ICR pe Horia Roman Patapievici, unul dintre cei mai marcanți intelectuali români contemporani, foarte cunoscut în cercurile intelectualității internaționale.

Cu ce a greșit Patapievici? Cu nimic. Institutul Cultural Roman a fost controlat recent de inspectorii Curții de Conturi, care nu au descoperit nici un fel de neregulă de ordin financiar care să justifice intervenția brutală a politicienilor în activitatea și organizarea instituției.
Mai mult, actuala organizare a ICR, în baza Legii 356/2003, prin care se stipula că instituția funcţionează sub autoritatea Preşedintelui României, a fost funcțională sub mandatul președintelui Ion Iliescu (PSD).

Aceste argumente demonstrează că gestul premierului Victor Ponta de a modifica Legea 356/2003 prin ordonanță de urgență are un substrat exclusiv politic și urmărește subordonarea politică a instituției.

Semnați această petiție pentru a opri epurarea pe criterii politice a președintelui Institutului Cultural Român, Horia Roman Patapievici, a cărui singură vină este, probabil, aceea că poartă papion și nu se pleacă în fața presiunilor politice.

Semneaza Petitia

Semneaza pe Facebook
O

Daca ai deja un continua conectarea, altfel inregistreaza-te si semneaza completand campurile de mai jos:
Emailul si parola vor fi datele contului tau, vei putea astfel sa semnezi si alte petitii odata ce vei fi conectat

Confidenţialităţii în motoarele de căutare? Aveţi posibilitatea să utilizaţi o poreclă:

Atentiune emailul trebuie sa fie valid pentru a putea confirma semnatura ta, altfel va fi anulata

Confirm înregistrarea și sunt de acord cu Utilizarea și limitarea serviciilor

Confirm că am citit Politica de confidențialitate

Sunt de acord cu Prelucrarea datelor cu caracter personal

Cine a semnat aceasta petitie a vizualizat si pe acestea:

Semneaza Petitia