Cresterea alocatiei de hrana pentru bolnavii internati semna acum

Conform proiectului de hotarare, alocatia de hrana pentru bolnavii adulti va fi cuprinsa intre 9,5 si 17 lei, corespunzator bolilor pentru care sunt internati, in timp ce pentru copii va fi intre 2,5 lei si 16 lei, pe categorii de varsta si afectiuni.

Ministerul Sanatatii (MS) intentioneaza sa aplice masura incepand cu luna august 2012, mentionand ca „aceasta crestere se incadreaza in bugetele de venituri si cheltuieli pentru unitatile sanitare”.

Baremul privind alocatiile de hrana nu a mai fost modificat din anul 2008, nivelul acestuia situandu-se, in prezent, intre 7 lei si 13 lei pentru bolnavii adulti si intre 1,8 lei si 14,5 lei pentru copii. Astfel, potrivit notei de fundamentare a proiectului de hotarare, actualizarea nivelului alocatiilor de hrana era necesara, in conditiile in care preturile la marfurile alimentare in perioada mai 2008-februarie 2012 au crescut. Totodata, s-au avut in vedere si elementele specifice alimentatiei in cazul anumitor boli, informeaza MS in nota de fundamentare a proiectului.

Daca doriti sa oferiti o sansa la viata bolnavilor din Romania semnati aceasta petitie pentru a face posibila marirea alocatiei de hrana din spitale.

Semneaza Petitia

Semneaza pe Facebook
O

Daca ai deja un continua conectarea, altfel inregistreaza-te si semneaza completand campurile de mai jos:
Emailul si parola vor fi datele contului tau, vei putea astfel sa semnezi si alte petitii odata ce vei fi conectat

Confidenţialităţii în motoarele de căutare? Aveţi posibilitatea să utilizaţi o poreclă:

Atentiune emailul trebuie sa fie valid pentru a putea confirma semnatura ta, altfel va fi anulata

Confirm înregistrarea și sunt de acord cu Utilizarea și limitarea serviciilor

Confirm că am citit Politica de confidențialitate

Sunt de acord cu Prelucrarea datelor cu caracter personal

Cine a semnat aceasta petitie a vizualizat si pe acestea:

Semneaza Petitia