wyrównanie zarobków (25%) do cen zachodnioeuropejskich w Polsce uwzględniając ceny energii, paliw nie ujęte w Inflacji podpisać teraz

Pracując cały, okrągły miesiąc, przeciętnie 176 godzin, dostajemy wypłatę w postaci tygodniowego wynagradzanie wynoszącego 1500 zł /mc brutto.
Na pracę trzeba nawet czekać ponad pół roku w Polsce nie mając żadnych praktycznie zasiłków by być 12% bezrobociu odsetkiem , Pracodawcy zatrudniają rotacyjnie po najniższych pensjach, ciągle zmieniając nam stanowiska, kwalifikacje, zmuszając do pracy po nawet 20 latach pracy od zera na równi z pracownikiem po szkole, wypalają zawodowo, brak stabilizacji, możliwości kredytowej. Rodzina nie może funkcjonować normalnie do minimum wyśrubowanych norm egzystencji przypominających PRL i kartki żywnościowe, mimo znacznych zapasów żywności prze-terminujących się ciągle i innych dóbr konsumenckich, jak możliwości remontu mieszkań, domów, wyposażenia w bezpieczne dachy, szczelne okna i energię odnawialną na które nie stać większości rodzin z ponad 5 mln Polaków, 2.5 mln bezrobotnych i następne 2.5 za chlebem za granicą. Większość rodzin Polskich jest prawie pod bronią trzymana - przeróżnych formacji policyjnych, które inwigilują, ograniczają wolność i pracę w Polsce, i zagranicą, prześladując etnicznie, wyganiając z Polski - przeprowadzają pościgi i egzekucję w EU, na świecie lub ciągle zastraszają, sabotują pracę, oraz dochody rodzin żeby komornicy mogli zajmować mienie, ściągać długi z odsetkami, legalnie wykonywać eutanazje osób zdrowych dla ZUSu (tzw. selekcję naturalną np. dla nie płacących emerytów Rydzykowi - darowizn), by po prostu dalej Naród Niewolniczyć bo nie ma co już sprzedawać, większość fabryk już sprywatyzowana za przysłowiową 1 zł.
itp.

Podpisz

Podpisz z Facebook
LUB

Jeśli posiadasz już konto zaloguj się, albo przejdź do rejestracji i złóż podpis, wypełniając poniższe pola.
Nazwa użytkownika, email i hasło będą Twoimi danymi konta; w ten sposób po zalogowaniu się będziesz mógł podpisać inne petycje.

Prywatności w wyszukiwarkach? Możesz użyć pseudonim:

Uwaga adres email musi być ważny, aby potwierdzić Twój podpis, w przeciwnym razie zostanie anulowany.

Potwierdzam rejestrację i zgadzam się Użytkowania i ograniczenia usług

Potwierdzam, że zapoznałem się z Polityką prywatności

Zgadzam się na przetwarzanie danych osobowych

Lista Komentarzy