SPRZECIW WOBEC LIKWIDACJI MDK "Dom Harcerza" im. prof. A. Kamińskiego ul. Lotnicza 1 w Krakowie podpisać teraz

"Młodzieżowe domy kultury to relikty przeszłości. Trzeba się ich pozbyć - uważa nowa wiceprezydent Krakowa ds. edukacji Anna Okońska-Walkowicz." (krakow.gazeta.pl)

My, uczestnicy zajęć w MDK "Dom Harcerza" przy ulicy Lotniczej 1 w Krakowie, rodzice, nauczyciele, wychowawcy i całe środowisko MDK-u, wyrażamy zdecydowany sprzeciw wobec planów likwidacji (eufeministycznie nazywanej "reorganizacją") NASZEGO Młodzieżowego Domu Kultury - miejsca, gdzie od ponad trzydziestu lat prowadzona jest różnorodna działalność oświatowa, wychowawcza i kulturalna adresowana do dzieci i młodzieży szkolnej Miasta Krakowa.

Nasza obecność wpisana jest na stałe w pejzaż Olszy, Dzielnicy II i całego Krakowa. Młodzieżowe domy kultury są miejscem wyrównującym szanse - nie każdy bowiem, ma możliwość opłacić prywatne zajęcia, które i tak nie gwarantują przyjaznej i wyspecjalizowanej kadry czy profesjonalnej przestrzeni do pracy i prezentacji swoich osiągnięć - a to właśnie nasze MDK-i stwarzają możliwości wszechstronnego rozwoju również dzieciom i młodzieży o niskim statusie ekonomicznym. Pamiętajmy: "Takie będą Rzeczypospolite, jakie ich młodzieży chowanie"! Brońmy tego, co dla nas ważne i cenne!

www.mdk-lotnicza.pl

Podpisz

Podpisz z Facebook
LUB

Jeśli posiadasz już konto zaloguj się, albo przejdź do rejestracji i złóż podpis, wypełniając poniższe pola.
Nazwa użytkownika, email i hasło będą Twoimi danymi konta; w ten sposób po zalogowaniu się będziesz mógł podpisać inne petycje.

Prywatności w wyszukiwarkach? Możesz użyć pseudonim:

Uwaga adres email musi być ważny, aby potwierdzić Twój podpis, w przeciwnym razie zostanie anulowany.

Potwierdzam rejestrację i zgadzam się Użytkowania i ograniczenia usług

Potwierdzam, że zapoznałem się z Polityką prywatności

Zgadzam się na przetwarzanie danych osobowych

Lista Komentarzy