Społeczna akcja walki o normalność! Przyłącz się! podpisać teraz

Witajcie.

Niepełnosprawność to nie sposób na życie, to czasami i bardzo często wybór na całe życie, bez pytania o nasze zdanie, kaprys losu, trach, czy zwyczajny wypadek niekiedy też przypadkowy. Niepełnosprawność to walka o lepszość normalności życia. Jeśli to wszystko rozumiesz to poprzyj protest przeciwko traktowaniu osób niepełnosprawnych, którzy pobierają zasiłek pielęgnacyjny „po macoszemu”, przez nasze władze państwowe w tym przede wszystkim rząd. Przez około 8 lat zasiłek pielęgnacyjnie nie jest podnoszony w wartości kwotowej. Nasi reprezentanci z wyboru w sejmie i senacie mają tego świadomość. Dopóty milczymy na ten temat to dajemy im ciche przyzwolenie na takie krzewienie postawy i podejścia do niepełnosprawnych. Nie ma w tym momencie znaczenia, czy jesteś dla osoby niepełnosprawnej rodzicem, bratem, siostrom, ciociom, wujkiem, przyjacielem, sąsiadkom, znajomym, najważniejsze byś temu wszystkiemu powiedziała/-ł stanowcze NIE przyłączając się do protestu.

Nie ma w tym wypadku znaczenia, czy Jesteś jednym z nas, czy też osobą zdrową której ten problem bezpośrednio nie dotyczy. Jeśli jesteś w stanie zrozumieć nasz punkt widzenia i podzielasz pogląd, że niepełnosprawni powinni być traktowani w ten sam sposób, a nie dyskryminowani ze względu na rodzaj pobieranego świadczenia to prosimy o poparcie niniejszego protestu bo to jedyna szansa by każdy pojedynczy głos złożył się na jedno głośne NIE. Może wtedy ktoś go usłyszy.

Pamiętaj każdy głos, zdanie, komentarz ma znaczenie! Bądź z nami w momencie prośby i walki o lepsze jutro. Dziękuję i liczę na Was i na Wasze podpisy!

Podpisz

Podpisz z Facebook
LUB

Jeśli posiadasz już konto zaloguj się, albo przejdź do rejestracji i złóż podpis, wypełniając poniższe pola.
Nazwa użytkownika, email i hasło będą Twoimi danymi konta; w ten sposób po zalogowaniu się będziesz mógł podpisać inne petycje.

Prywatności w wyszukiwarkach? Możesz użyć pseudonim:

Uwaga adres email musi być ważny, aby potwierdzić Twój podpis, w przeciwnym razie zostanie anulowany.

Potwierdzam rejestrację i zgadzam się Użytkowania i ograniczenia usług

Potwierdzam, że zapoznałem się z Polityką prywatności

Zgadzam się na przetwarzanie danych osobowych

Lista Komentarzy