Prośba o poddanie badaniom psychiatrycznym Marszałka Niesiołowskiego podpisać teraz

Jestem młodą osobą, studentem, osobą interesującą się polską sceną polityczną, chcącą być na bieżąco z wydarzeniami politycznymi. Idąc do urny wyborczej, oddając głos mam nadzieję, iż mam choć znikomy wpływ na to co się dzieje w Państwie. Czerpię, wzorce osobowe od osób które cieszą się autorytetem, szacunkiem a do takich należą bynajmniej osoby noszące tytuł naukowy doktora, profesora.
Od kiedy Platforma Obywatelska objeła rządy w codzienność medialną, polityczną wkradło się grubiaństwo, inwektywy i podważanie obowiązującej hierachii wartości. A z wszelakich mediów utwierdzają nas Polaków w kłamstwie, że Platforma Obywatelska jest partią osób wykształconych, inteligentnych o nienagannych manierach. Skomasowaniem tych negatywnych określeń jest postać posła, Marszałka Niesiołowskiego.
Wątpię aby osoby wykształcone, inteligentne chciały, by reprezentował ich jakiś prostak, gbur bo to źle o nich by świadczyło.
Prof. Niesiołowski jest zaprzeczeniem elementarnych zasad dobrego wychowania, elementarnych zasad wychowawczych wpajanych dzieciom przez rodziców a mianowicie kultury i szacunku do innych. Będąc studentem tym bardziej jestem zażenowany zachowaniem osoby noszącej tytuł profesora, osoby na uczelni wyższej cieszącej się autorytetem, szacunkiem.
Biorąc pod uwagę wypowiedzi i czyny Marszałka Niesiołowskiego mam wątpliwości, czy osoba sprawująca istotną funkcję w kraju, nie ma zaburzeń psychicznych. Niejednokrotnie na łamach tv, radia czy gazet szkalował osoby, które szanowałem, szanuję, wyśmiewał i łamał kanony dobrego wychowania. Reprezentował zachowania, które leżą w przeciwieństwie z ogólnie przyjętymi zasadami savoir vivre. Po czym wykazywał totalny brak świadomości swojego zachowania, wypowiadanych słów zrzucając winę na innych tym samym przypisując im Jego słowa. Te naganne formy powinny być piętnowane już w okresie dzieciństwa przez rodziców.
Gdzie w takim razie popełniono błąd w przypadku p. Niesiołowskiego?
W którym momencie dopuszczono się zaniedbań rodzicielskich?
Marszałek Niesiołowski sam wielokrotnie obarczał innych zaburzeniami psychicznymi, namawiał do poddania się badaniom psychiatrycznym to teraz Ja, jako młody wyborca chcę aby p. Niesiołowski poddał się im.
Proszę Pana Marszałka Sejmu RP Grzegorza Schetynę o wyegzekwowanie od p. Niesiołowskiego poddania się badaniom psychiatrycznym, które mogłyby stwierdzić zaburzenia aby następnie je móc wyeliminować. Wynik badania wyjaśniłby nam Polakom z kim mamy do czynienia czy z osobą o grubiańskim, chamskim zachowaniu czy z osobą chorą, której należałoby wiele wybaczyć i pomóc.
Chcę aby Pan Marszałek Niesiołowski pokazał odrobinę odwagi i szacunku do własnych słów. Mam nadzieję, że p. Niesiołowski stanie na wysokości zadania.

Podpisz

Podpisz z Facebook
LUB

Jeśli posiadasz już konto zaloguj się, albo przejdź do rejestracji i złóż podpis, wypełniając poniższe pola.
Nazwa użytkownika, email i hasło będą Twoimi danymi konta; w ten sposób po zalogowaniu się będziesz mógł podpisać inne petycje.

Prywatności w wyszukiwarkach? Możesz użyć pseudonim:

Uwaga adres email musi być ważny, aby potwierdzić Twój podpis, w przeciwnym razie zostanie anulowany.

Potwierdzam rejestrację i zgadzam się Użytkowania i ograniczenia usług

Potwierdzam, że zapoznałem się z Polityką prywatności

Zgadzam się na przetwarzanie danych osobowych

Lista Komentarzy