Poparcie dla Rozbratu w staraniach o wynajem budynku na cele kulturalno - społeczne. podpisać teraz

W związku z brakiem odpowiedzi na wniosek o najem nieruchomości przy ul. K. Płaskiego złożony przez Stowarzyszenie Inicjatyw Społecznych „ULICA” w imieniu Kolektywu Rozbrat do ZKZL domagamy się od ZKZL i władz miasta Poznania niezwłocznego podjęcia ustaleń w tej sprawie. Kolektyw Rozbrat jako instytucja prowadząca niekomercyjną działalność społeczno-kulturalną powinien w pierwszej kolejności uzyskać możliwość zagospodarowania budynków znajdujących się w jego bezpośrednim sąsiedztwie. Wiąże się to z odczuwaną przez mieszkańców Poznania potrzebą rozwoju działalności ogólnodostępnych placówek kulturalnych. W tym przypadku umożliwienie rozwoju istniejącego od wielu lat ośrodka aktywności społecznej powinno być zasadniczym celem władz miasta. Nie zgadzamy się na zagospodarowanie obecnie nieużywanych budynków przez inne podmioty prowadzące działalność komercyjną. W odniesieniu do zeszłorocznych deklaracji prezydenta miasta o woli przekazania wskazanych przez Kolektyw Rozbrat miejskich nieruchomości w najem, domagamy się pozytywnego rozpatrzenia wniosku przedłożonego w imieniu Kolektywu Rozbrat przez Stowarzyszenie Inicjatyw Społecznych „ULICA” .

Podpisz

Podpisz z Facebook
LUB

Jeśli posiadasz już konto zaloguj się, albo przejdź do rejestracji i złóż podpis, wypełniając poniższe pola.
Nazwa użytkownika, email i hasło będą Twoimi danymi konta; w ten sposób po zalogowaniu się będziesz mógł podpisać inne petycje.

Prywatności w wyszukiwarkach? Możesz użyć pseudonim:

Uwaga adres email musi być ważny, aby potwierdzić Twój podpis, w przeciwnym razie zostanie anulowany.

Potwierdzam rejestrację i zgadzam się Użytkowania i ograniczenia usług

Potwierdzam, że zapoznałem się z Polityką prywatności

Zgadzam się na przetwarzanie danych osobowych

Lista Komentarzy

Kto podpisał tę petycję oglądał również te kampanie:

Podpisz

Podpisz z Facebook
LUB

Jeśli posiadasz już konto zaloguj się

Potwierdzam rejestrację i zgadzam się Użytkowania i ograniczenia usług

Potwierdzam, że zapoznałem się z Polityką prywatności

Zgadzam się na przetwarzanie danych osobowych

Cel zbieranych podpisów osiągnięty !

Ostatnie Podpisy

zobacz wszystkie podpisy

federacja anarchistyczna, poznań, rozbrat, skłot, squot, zkzl

Przyłącz Się