Petycja w sprawie zniesienia obowiązku zdawania matematyki na egzaminie maturalnym podpisać teraz

My , niżej podpisani zwracamy się z prośbą o zniesienie obowiązku zdawania matematyki na egzaminie maturalnym. Swój wniosek popieramy następującymi argumentami.
Wiele osób w tym roku zostanie pozbawionych szansy pójścia na studia z powodu niezdanej matematyki. Jest to przedmiot ścisły i nie każdy człowiek posiada naturalne umiejętności pozwalające opanować go w stopniu wymaganym na egzaminie maturalnym. Ten problem nie istnieje w przypadku przedmiotów humanistycznych , które jak wynika ze statystyk ,są pozytywnie zdawane przez bardzo duży procent maturzystów.
Drugim motywem skłaniającym nas do wystosowania prośby o zniesienie obowiązku zdawania matematyki na egzaminie maturalnym jest fakt ,że nie wszystkim uczniom będzie ona potrzebna w dalszych etapach edukacji. Uważamy ,że każdy maturzysta powinien wybrać jedynie te przedmioty ,które go interesują i z którymi pragnie związać swoją przyszłość. Nie wszyscy uczniowie aplikują na kierunki ścisłe ,a przez niezaliczoną matematykę nie będą mogli starać się o przyjęcie na jakąkolwiek uczelnię.
Ze zniesienia obowiązku zdawania matematyki na egzaminie maturalnym wyniknie wiele korzyści. Będzie to z pewnością większa liczba zdanych matur ,a także oszczędzenie uczniom stresu , gdyż każdy z nich skupi się na swojej specjalizacji i zainteresowaniach.
Prosimy o przychylne rozpatrzenie naszej prośby.

Podpisz

Podpisz z Facebook
LUB

Jeśli posiadasz już konto zaloguj się, albo przejdź do rejestracji i złóż podpis, wypełniając poniższe pola.
Nazwa użytkownika, email i hasło będą Twoimi danymi konta; w ten sposób po zalogowaniu się będziesz mógł podpisać inne petycje.

Prywatności w wyszukiwarkach? Możesz użyć pseudonim:

Uwaga adres email musi być ważny, aby potwierdzić Twój podpis, w przeciwnym razie zostanie anulowany.

Potwierdzam rejestrację i zgadzam się Użytkowania i ograniczenia usług

Potwierdzam, że zapoznałem się z Polityką prywatności

Zgadzam się na przetwarzanie danych osobowych

Lista Komentarzy