Petycja w sprawie wymierzenia maksymalnie możliwej kary trzem sprawcom bestialskiego zakatowania siekierą owczarka niemieckiego. podpisać teraz

Straszyli sukę siekierą, czy znęcali się nad bezbronnym zwierzęciem? W Brzezinach rozpoczął się właśnie proces przeciwko mężczyznom oskarżonym o znęcanie się nad suką owczarka niemieckiego. Świadkowie widzieli, jak jeden z mężczyzn ją trzyma, drugi uderza siekierą. Rannej suki nie udało się uratować.
Dramatyczną sprawę "Gazeta" opisywała w wrześniu. Do zdarzenia doszło we wsi Ignaców pod Andrespolem. Mieszkający tam pan Jan i pani Mariola widzieli następującą scenę na sąsiednim podwórku: jeden z mężczyzn trzyma zwierzę, drugi bije obuchem siekiery po głowie i żebrach. - W pewnej chwili ten, który bił, odwrócił siekierę i zamierzył się z całej siły - opowiadał pan Jan. - Zdążyłem otworzyć okno i krzyknąłem: "Bandyto! Z siekierą na psa? Dzwonię po policję". Wtedy odpuścił. Ale widać było, że zwierzak jest mocno poturbowany.
Pan Jan i pani Mariola zadzwonili na policję. Funkcjonariusze przyjechali na miejsce, ale od interwencji odstąpili, bo gospodarze tłumaczyli, że dwa psy się pogryzły, więc trzeba je było siekierą postraszyć.
Ale pan Jan i pani Mariola nie dali za wygraną i sprawą zainteresowali przedstawicieli Fundacji "Niechciane Zapomniane" zajmującej się pomocą zwierzętom. Ci dotarli do rannego zwierzęcia. - Suka, Tina, miała na boku ziejącą ranę, przez którą widać było płuco. Z trudem chodziła, charczała - opowiadał Jarosław Miszczak z fundacji. - Właściciele przekonywali, że wpadła na pękniętą szybę.
W gabinecie weterynaryjnym psina zmarła przed zabiegiem. Weterynarz napisał o siedmiocentymetrowej ciętej ranie na lewym boku, pękniętym żebrze, które przebiło płuco, licznych krwiakach wokół rany. Zauważył też rany i strupy na głowie suki i orzekł, że obrażenia nie mogły powstać w wyniku przecięcia szybą.
Świadkowie pobicia Tiny złożyli w prokuraturze dwa doniesienia: pierwsze na dwóch mężczyzn, którzy znęcali się nad suką, drugie na policjantów o zaniechanie czynności służbowych.

Rządamy wymierzenia maksymalnie możliwej kary trzem sprawcom bestialskiego zakatowania siekierą owczarka niemieckiego.

Podpisz

Podpisz z Facebook
LUB

Jeśli posiadasz już konto zaloguj się, albo przejdź do rejestracji i złóż podpis, wypełniając poniższe pola.
Nazwa użytkownika, email i hasło będą Twoimi danymi konta; w ten sposób po zalogowaniu się będziesz mógł podpisać inne petycje.

Prywatności w wyszukiwarkach? Możesz użyć pseudonim:

Uwaga adres email musi być ważny, aby potwierdzić Twój podpis, w przeciwnym razie zostanie anulowany.

Potwierdzam rejestrację i zgadzam się Użytkowania i ograniczenia usług

Potwierdzam, że zapoznałem się z Polityką prywatności

Zgadzam się na przetwarzanie danych osobowych

Lista Komentarzy