Petycja w sprawie przedłużenia godzin otwarcia schroniska w Legnicy podpisać teraz

Szanowny Panie Prezesie
Zwracamy się z prośbą o przedłużenie godzin otwarcia Legnickiego Schroniska przy ulicy Ceglanej. Schronisko nasze otwarte jest do godziny 15, a w niedzielę jest zamknięte. Uniemożliwia to wolontariuszom i ludziom pragnącym zaadoptować zwierzaka udzielenie pomocy potrzebującym zwierzętom. Młodsi wolontariusze chodzą do szkoły, starsi pracują. Godziny otwarcia schroniska uniemożliwiają ludziom pracującym, chcącym zaadoptować psa lub kota zapoznanie się ze zwierzętami, gdyż schronisko jest zamknięte. Przeglądając strony schronisk w Polsce nie spotkałam się z takimi czasowymi ograniczeniami. Wszystkie schroniska są otwarte w niedzielę, a w tygodniu do godzin wieczornych (schroniska w Bydgoszczy, Krakowie, Warszawie, Tomaszowie, Jędrzejewie, Lublinie, Warszawie). Na przykład schronisko w Krakowie otwarte jest codziennie w godzinach 10:14 i 15:17. Od 14 do 15 jest przerwa, gdyż zwierzęta jedzą w tym czasie posiłek. Rozumiem, iż ograniczenia te spowodowane są brakiem funduszy, jednak wydaje nam się, że warto poszukać oszczędności, żeby pomóc potrzebującym zwierzętom, których los wielu ludziom nie jest obojętny. Legnica nie zatrudnia już na przykład firmy wyłapującej bezdomne zwierzęta, gdyż zajmuje się tym od 1.03 straż miejska. Mamy nadzieję, że i Panu nie jest obojętny los zwierząt i przemyśli Pan, jak można pomóc ludziom chcącym pomagać i zwierzętom, którym pomoc jest potrzebna.

Podpisz

Podpisz z Facebook
LUB

Jeśli posiadasz już konto zaloguj się, albo przejdź do rejestracji i złóż podpis, wypełniając poniższe pola.
Nazwa użytkownika, email i hasło będą Twoimi danymi konta; w ten sposób po zalogowaniu się będziesz mógł podpisać inne petycje.

Prywatności w wyszukiwarkach? Możesz użyć pseudonim:

Uwaga adres email musi być ważny, aby potwierdzić Twój podpis, w przeciwnym razie zostanie anulowany.

Potwierdzam rejestrację i zgadzam się Użytkowania i ograniczenia usług

Potwierdzam, że zapoznałem się z Polityką prywatności

Zgadzam się na przetwarzanie danych osobowych

Lista Komentarzy