Petycja w sprawie powołania w każdym województwie odrębnego Prokuratora i Sędziego ds zwierząt. podpisać teraz

Jako Organizator Główny i Pomysłodawca "Marszu (NIE) Milczenia - stop przemocy wobec zwierząt" oraz czynny działacz na rzecz zwierząt, zwracam się do Pana Ministra Sprawiedliwości Krzysztofa Kwiatkowskiego z prośbą o powołanie lub wydelegowanie odrębnego prokuratora i sędziego do spraw zwierząt dla każdego województwa.

Problem związany ze znęcaniem się nad zwierzętami jest w większości przypadków ignorowany i bagatelizowany przez Wymiar Sprawiedliwości. Organizacje pro-zwierzęce walczące o poprawę losu zwierząt niejednokrotnie stają przed murem "niskiej szkodliwości czynu" kiedy kierują sprawę do prokuratury. A tym samym zwyrodnialcy, pomimo starań obrońców zwierząt, nie ponoszą żadnej kary. Przedstawiciele Wymiaru Sprawiedliwości zapominają, że kwestie karne związane z ochroną zwierząt leżą w ich obowiązkach.

Społeczeństwo coraz częściej sprzeciwia się przemocy wobec zwierząt, czego przykładem jest zwiększona liczba zgłoszeń dotyczących znęcania się nad zwierzętami oraz tysiące osób, które wyszły na ulice chcąc wyrazić swój społeczny sprzeciw wobec okrucieństwa jakie spotyka zwierzęta.
Społeczeństwo reaguje na akty bestialstwa a tym samym w najbliższym czasie zacznie żądać kar dla winnych.

Dlatego aby usprawnić działanie Wymiaru Sprawiedliwości w kwestii ochrony praw zwierząt, ułatwić pracę organizacjom oraz zwiększyć karalność bandytów znęcających się nad zwierzętami (co wielokrotnie, poza aspektem dobra zwierząt, ma też odniesienie do bezpieczeństwa ludzi), zwracam się do Pana, Panie Ministrze z prośbą o powołanie lub wydelegowanie odrębnego prokuratora i sędziego do spraw zwierząt dla każdego województwa.

Z poważaniem,
Wioleta Pawlik - Nowacka

Podpisz

Podpisz z Facebook
LUB

Jeśli posiadasz już konto zaloguj się, albo przejdź do rejestracji i złóż podpis, wypełniając poniższe pola.
Nazwa użytkownika, email i hasło będą Twoimi danymi konta; w ten sposób po zalogowaniu się będziesz mógł podpisać inne petycje.

Prywatności w wyszukiwarkach? Możesz użyć pseudonim:

Uwaga adres email musi być ważny, aby potwierdzić Twój podpis, w przeciwnym razie zostanie anulowany.

Potwierdzam rejestrację i zgadzam się Użytkowania i ograniczenia usług

Potwierdzam, że zapoznałem się z Polityką prywatności

Zgadzam się na przetwarzanie danych osobowych

Lista Komentarzy