Petycja w sprawie Klubu "Huśtawka". podpisać teraz

Klub „Huśtawka” 7 czerwca 2011 otrzymał wypowiedzenie umowy najmu od Zarządu Dzielnicy Śródmieście. NATYCHMIASTOWE! Na dwa lata przed upływem terminu umowy. Jako powód podano „rażące i nagminne łamanie porządku domowego”. W klubie odbywają się koncerty ( do godziny 22.00 ), wystawy i inne wydarzenia. Huśtawka stała się miejscem popularnym i ważnym na rozrywkowej i kulturalnej mapie Warszawy. Ma swoją atmosferę i nie chcemy, żeby zniknęła. Centrum miasta powinno być miejscem spotkań, koncertów, wydarzeń kulturalnych i pełnym klubów. Powinno tętnić życiem, tak jak to jest w Europie i na świecie.
Polityka miasta zmierza do tego, żeby takich miejsc jak Huśtawka było coraz mniej – czy centrum stolicy ma umierać o 22.00 ?
25 marca - artykułem w Gazecie Wyborczej – właściciele Huśtawki zainicjowali akcję "Obudź Warszawę". Temat okazał się ważny dla wielu tysięcy Warszawiaków. Akcja otrzymała również wsparcie ze strony władz Gdańska, Sopotu i Katowic. Jednak władze Warszawy konsekwentnie odmawiały spotkania w tej sprawie. Do arogancji władzy wszyscy zdążyliśmy się przyzwyczaić, natomiast nie może być zgody na kneblowanie komuś ust poprzez likwidację całości jego dorobku życiowego.

Naszym zdaniem w Warszawie powinno być kilkadziesiąt takich klubów jak Huśtawka. Niestety władze uznały, że jest ich za dużo.
Chcemy, żeby miasto żyło, a my w nim! Klub nie jest czymś, co należy zwalczać!
Protestujemy przeciwko zamknięciu klubu „Huśtawka”!
Prosimy Cię o pomoc i podpisanie tej petycji.

Podpisz

Podpisz z Facebook
LUB

Jeśli posiadasz już konto zaloguj się, albo przejdź do rejestracji i złóż podpis, wypełniając poniższe pola.
Nazwa użytkownika, email i hasło będą Twoimi danymi konta; w ten sposób po zalogowaniu się będziesz mógł podpisać inne petycje.

Prywatności w wyszukiwarkach? Możesz użyć pseudonim:

Uwaga adres email musi być ważny, aby potwierdzić Twój podpis, w przeciwnym razie zostanie anulowany.

Potwierdzam rejestrację i zgadzam się Użytkowania i ograniczenia usług

Potwierdzam, że zapoznałem się z Polityką prywatności

Zgadzam się na przetwarzanie danych osobowych

Lista Komentarzy