Petycja w celu przywrócenia postojów pociągów przyspieszonych na stacji Dąbrowa Górnicza Ząbkowice podpisać teraz

Do Dyrekcji Przewozów Regionalnych województwa śląskiego.

Po zmianie rozkładu jazdy 12 grudnia 2010 roku, pociągi przyspieszone na trasie Częstochowa-Gliwice-Częstochowa przestały zatrzymywać się na stacji Dąbrowa Górnicza - Ząbkowice. Jako mieszkańcy dzielnicy Ząbkowice zdajemy sobie sprawę, ilu pasażerów korzystało z pociągów przyspieszonych i jakim ułatwieniem dla nas były.

Dąbrowa Górnicza - Ząbkowice nie posiada autobusowego połączenia z Katowicami, co powoduje, że pociągi są dla mieszkańców jedynym bezpośrednim i wygodnym sposobem dojazdu do Katowic. Zmiany w kursowaniu pociągów przyspieszonych powodują m.in. duże przerwy w kursowaniu pociągów w okresie największego obłożenia linii (pomiędzy 6:00 i 8:00), co skutkuje niezwykle utrudnionym dojazdem do szkół i miejsc pracy. Dlatego też zwracamy się do Państwa z prośbą o przywrócenie pociągów przyspieszonych dla stacji Dąbrowa Górnicza - Ząbkowice podczas kolejnej zmiany rozkładu jazdy. Nie rozumiemy Państwa decyzji, jako że godzi ona w interesy osób, które powinny być Państwa priorytetem - pasażerów.

Mieszkańcy dzielnicy Ząbkowice.

Podpisz

Podpisz z Facebook
LUB

Jeśli posiadasz już konto zaloguj się, albo przejdź do rejestracji i złóż podpis, wypełniając poniższe pola.
Nazwa użytkownika, email i hasło będą Twoimi danymi konta; w ten sposób po zalogowaniu się będziesz mógł podpisać inne petycje.

Prywatności w wyszukiwarkach? Możesz użyć pseudonim:

Uwaga adres email musi być ważny, aby potwierdzić Twój podpis, w przeciwnym razie zostanie anulowany.

Potwierdzam rejestrację i zgadzam się Użytkowania i ograniczenia usług

Potwierdzam, że zapoznałem się z Polityką prywatności

Zgadzam się na przetwarzanie danych osobowych

Lista Komentarzy