PETYCJA O SPRAWIEDLIWE ROZPATRZENIE SPRAWY ZABÓJSTWA PSA HUSKY podpisać teraz

My niżej podpisani zwracamy się z prośbą do burmistrza Lipnic Małych, lokalnej Komendy Policji oraz urzędników zajmujących się sprawą Piotra K., Krzysztofa T. i Piotra B., którym zarzuca się brutalne zamordowanie psa rasy husky, o zapewnienie wyżej wspomnianym warunków umożliwiających wydanie sprawiedliwego wyroku.

Wyżej wspomniana sprawa wzbudziła wiele emocji ogromnej rzeszy ludzi o czym może poświadczyć chociażby liczba zebranych podpisów pod petycją w której podpisani domagają się od sądu najwyższego możliwego wymiaru kary dla podejrzanych (http://www.petycjeonline.pl/petycja/petycja-w-sprawie-orzeczenia-bezwzglednej-kary-pozbawienia-wolnosci/66). Jednakże państwo polskie, o czym stanowi art. 45 Konstytucji, gwarantuje „każdej osobie prawo do sprawiedliwego i jawnego rozpatrzenia sprawy bez nieuzasadnionej zwłoki przez właściwy, niezależny, bezstronny i niezawisły sąd.” Uważamy, że żądania od rozpatrujących sprawę wydania najwyższego wyroku naruszają podstawowe prawa człowieka gwarantowane przez konstytucję oraz Konwencję o Ochronie Praw Człowieka i Podstawowych Wolności.

Na stronach poświęconych wyżej wspomnianej petycji można znaleźć wiele publicznych wypowiedzi nawołujących do samosądu i mających znamiona mowy nienawiści (http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=178047045547074&id=1016891287#!/event.php?eid=176470705704708). W związku z tym zachodzi podejrzenie, iż rzeczywiście podpisani dokonają aktu samosądu. Zaniepokojeni tymi faktami prosimy o zapewnienie podejrzanym, jak i osobom rozpatrującym sprawę odpowiedniej ochrony.

Przytoczę cytat Jonathana Carolla, który powinien stanowić podsumowanie owej petycji i wskazanie na problem niesprawiedliwości: „Ludzie mówią, że pragną sprawiedliwości, ale to nieprawda. Chcą tylko, żeby wszystko układało się po ich myśli.”

Jeszcze raz wnosimy o sprawiedliwe rozpatrzenie sprawy podejrzanych o zabicie psa rasy husky.

Podpisz

Podpisz z Facebook
LUB

Jeśli posiadasz już konto zaloguj się, albo przejdź do rejestracji i złóż podpis, wypełniając poniższe pola.
Nazwa użytkownika, email i hasło będą Twoimi danymi konta; w ten sposób po zalogowaniu się będziesz mógł podpisać inne petycje.

Prywatności w wyszukiwarkach? Możesz użyć pseudonim:

Uwaga adres email musi być ważny, aby potwierdzić Twój podpis, w przeciwnym razie zostanie anulowany.

Potwierdzam rejestrację i zgadzam się Użytkowania i ograniczenia usług

Potwierdzam, że zapoznałem się z Polityką prywatności

Zgadzam się na przetwarzanie danych osobowych

Lista Komentarzy