"Nie!" dla zwolnienia pana Tomka Marca z WNSu podpisać teraz

My, społeczność akademicka Wydziału Nauk Społecznych Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach, zwracamy się do …………………………….................................................
w związku ze zwolnieniem ze stanowiska starszego technika WNS pana Tomasza Marca.

Decyzję i tryb jej podjęcia przyjęliśmy z oburzeniem. W tej sytuacji nie możemy pozostawać obojętni.

Pragniemy zwrócić uwagę, że w oczach studentów i kadry naukowej pan Tomasz Marzec zawsze uchodził za wzorowego pracownika – zarówno ze względu na swoje kompetencje, jak i na podejście do wykonywanej pracy. Działalność pana Tomasza Marca uważamy za niezbędną dla sprawnego funkcjonowania naszego wydziału, dlatego zwracamy się z prośbą o jego niezwłoczne przywrócenie na stanowisko starszego technika. Nadmieniamy także, że negatywne skutki nieobecności pana Marca odbiły się już na jakości prowadzonych zajęć.

Ponadto, wyrażamy obawy dotyczące planowanej przez władze naszej uczelni polityki cięć, dlatego apelujemy o umożliwienie reprezentantom społeczności studenckiej konsultowania z władzami uczelni wszelkich posunięć personalnych, które mogłyby w sposób negatywny wpłynąć na jakość prowadzonych zajęć.

Mamy nadzieję, że nasze postulaty zostaną rozpatrzone z wynikiem pozytywnym. W wypadku negatywnej odpowiedzi, nie wykluczamy podjęcia kolejnych działań.

Do naszej petycji dołączamy listę poparcia.

Podpisz

Podpisz z Facebook
LUB

Jeśli posiadasz już konto zaloguj się, albo przejdź do rejestracji i złóż podpis, wypełniając poniższe pola.
Nazwa użytkownika, email i hasło będą Twoimi danymi konta; w ten sposób po zalogowaniu się będziesz mógł podpisać inne petycje.

Prywatności w wyszukiwarkach? Możesz użyć pseudonim:

Uwaga adres email musi być ważny, aby potwierdzić Twój podpis, w przeciwnym razie zostanie anulowany.

Potwierdzam rejestrację i zgadzam się Użytkowania i ograniczenia usług

Potwierdzam, że zapoznałem się z Polityką prywatności

Zgadzam się na przetwarzanie danych osobowych

Lista Komentarzy