NIE dla spamu SMS, NIE dla naciągania na usług SMS, NIE dla oszukańczych konkursów SMS - czas na zmiany w prawie telekomunikacyjnym podpisać teraz

Wniosek o wprowadzenie zmian w prawie telekomunikacyjnym tak żeby prawo chroniło użytkownika dowolnej sieci komórkowej w Polsce a nie interesy operatora czy podmiotu zewnętrznego który działa na zlecenie tegoż operator lub ma umowę podpisaną z głównym operatorem.
Zmiany w przepisach:
1. Zakaz wysyłania SMS-ów z informacjami handlowymi bez w pełni świadomej zgody abonenta na otrzymywanie takich treści - nie przestrzeganie tego przepisu będzie wykroczeniem które będzie ścigane z urzędu.
2. Zakaz aktywowania usług SMS tak zwanych subskrypcji przez treści które oferują pobranie darmowych aplikacji, dzwonków itp. a w samej rzeczy aktywują codzienną płatną subskrypcję. Aktywacja takiej usługi musi być poprzedzone świadomym wyborem abonenta potwierdzona jeszcze rzetelną informacją o włączeniu takiej usługi i jej kosztach.
3. Zakaz wysyłania SMS-ów o treściach konkursowych i różnych wygranych które można odebrać lub zagrać o nie a, wystarczy tylko odpowiedzieć SMS-em. Abonent może wyrazić u operatora zgodę na otrzymywanie takich treści w innym przypadku tego typu działania będą ścigane z urzędu.
4. Zakaz sprzedawania przez operatorów danych swoich abonentów w celach marketingowych.

Podpisz

Podpisz z Facebook
LUB

Jeśli posiadasz już konto zaloguj się, albo przejdź do rejestracji i złóż podpis, wypełniając poniższe pola.
Nazwa użytkownika, email i hasło będą Twoimi danymi konta; w ten sposób po zalogowaniu się będziesz mógł podpisać inne petycje.

Prywatności w wyszukiwarkach? Możesz użyć pseudonim:

Uwaga adres email musi być ważny, aby potwierdzić Twój podpis, w przeciwnym razie zostanie anulowany.

Potwierdzam rejestrację i zgadzam się Użytkowania i ograniczenia usług

Potwierdzam, że zapoznałem się z Polityką prywatności

Zgadzam się na przetwarzanie danych osobowych

Lista Komentarzy