Linia 216 Wodzisław- Rybnik. podpisać teraz

Celem akcji jest podkreślenie jak dużym problemem będzie zlikwidowanie linii 216 Wodzisław- Rybnik. Występujemy z prośbą do zarządców MZK Jastrzębie o nie usuwanie tego autobusu. Będzie to wielki kłopot zarówno dla uczniów jak i dla osób pracujących w okolicy trasy 216. Faktem jest, że usunięcie tej linii uniemożliwi wielu osobom bezpośredni dojazd z Wodzisławia do Rybnika oraz narazi te osoby, jak i osoby które dotychczas dojeżdżały z przesiadkami, na dodatkowe koszty. Osoby które kupowały bilet s-2 ponieważ korzystają z autobusów na terenie powiatu wodzisławskiego, będą musiały dodatkowo kupić e-kartę miesięczną. Dotychczasowy koszt przejazdów w formie ulgowej to 51 zł, natomiast u osób dorosłych 102 zł. Usunięcie kursu 216 zmusi pasażerów do dodatkowej formy opłacenia autobusów linii rybnickiej, co łączy się z dodatkową dopłatą w wysokości minimum 100 zł. Reasumując linia 216 jest bardzo korzystna, wygodna a zarazem dla dużej ilości ludzi jedyną możliwością dojazdu do miejsca pracy lub edukacji.

Podpisz

Podpisz z Facebook
LUB

Jeśli posiadasz już konto zaloguj się, albo przejdź do rejestracji i złóż podpis, wypełniając poniższe pola.
Nazwa użytkownika, email i hasło będą Twoimi danymi konta; w ten sposób po zalogowaniu się będziesz mógł podpisać inne petycje.

Prywatności w wyszukiwarkach? Możesz użyć pseudonim:

Uwaga adres email musi być ważny, aby potwierdzić Twój podpis, w przeciwnym razie zostanie anulowany.

Potwierdzam rejestrację i zgadzam się Użytkowania i ograniczenia usług

Potwierdzam, że zapoznałem się z Polityką prywatności

Zgadzam się na przetwarzanie danych osobowych

Lista Komentarzy

Kto podpisał tę petycję oglądał również te kampanie:

Podpisz

Podpisz z Facebook
LUB

Jeśli posiadasz już konto zaloguj się

Potwierdzam rejestrację i zgadzam się Użytkowania i ograniczenia usług

Potwierdzam, że zapoznałem się z Polityką prywatności

Zgadzam się na przetwarzanie danych osobowych

Cel zbieranych podpisów osiągnięty !

Ostatnie Podpisy

zobacz wszystkie podpisy

kcieslikPrzez:
Transportu i infrastrukturyIn:
Odbiorca petycji:
Zarząd MZK Jastrzębie

216, likwidacja 216, wodzisław śląski - rybnik

Przyłącz Się

Zaproś przyjaciół z Twojej rubryki

Kody Do Wklejenia

URL bezpośredni

URL dla html