Likwidacja halasu w Katowicach podpisać teraz

Hałas jest jednym z przejawów negatywnego wpływu cywilizacji na człowieka. Szczególnie w naszym mieście, pełnym przemysłu, jest wielka potrzeba znalezienia tak zwanych miejsc ciszy. Niestety od ponad roku na lotnisku Muchowiec w Katowicach grupa osób, w prawie każdy wolny dzień od pracy bawi się radiowymi modelami samolotów. Modele te mają silniki tak głośne, że słychać je bardzo wyraźnie nawet w oddalonych o kilka kilometrów Piotrowicach. W pobliskim parku, w czasie tych “pokazów lotniczych” pobyt jest w zasadzie niemożliwy, hałas uniemożliwia jakąkolwiek komunikację. Należy także zauważyć, że na faunę z pobliskiego lasu, który w kilku miejscach jest rezerwatem, wpływ tego jazgotu pozostaje również nieobojętny.
Dlatego zwracamy się do władz miasta Katowice o zainteresowanie się tą sprawą i doprowadzenie by w wolne dni można było odpocząć w ciszy, przynajmniej na terenach zielonych, wypoczynkowych.

Podpisz

Podpisz z Facebook
LUB

Jeśli posiadasz już konto zaloguj się, albo przejdź do rejestracji i złóż podpis, wypełniając poniższe pola.
Nazwa użytkownika, email i hasło będą Twoimi danymi konta; w ten sposób po zalogowaniu się będziesz mógł podpisać inne petycje.

Prywatności w wyszukiwarkach? Możesz użyć pseudonim:

Uwaga adres email musi być ważny, aby potwierdzić Twój podpis, w przeciwnym razie zostanie anulowany.

Potwierdzam rejestrację i zgadzam się Użytkowania i ograniczenia usług

Potwierdzam, że zapoznałem się z Polityką prywatności

Zgadzam się na przetwarzanie danych osobowych

Lista Komentarzy