Inicjatywa Ludowa by nie zmieniać czasu podpisać teraz

Dlaczego zmieniamy czas z letniego na zimowy? Nikt nie odpowie na to pytanie logicznie. Argumenty o oszczędności energii są już dawno przestarzałe i w dzisiejszych czasach nieprawdziwe. Bo co za różnica, czy zapalimy światło rano czy wieczorem? Inicjatywa zmiany czasu wyszła od Hitlera, by w czasie wojny szybciej atakować wrogów. Dlaczego ten pomysł kontynuujemy?

De facto to wg naszego położenia geograficznego powinniśmy mieć czas letni jako zimowy. I powinniśmy być w tej samej strefie czasowej co Finlandia, Ukraina, Litwa, Łotwa, Estonia, Grecja. Nasi wschodni sąsiedzi odeszli od zmiany czasu, dlatego my nie możemy?

Zmiana czasu wpływa negatywnie na nasz organizm. Krótszy sen podczas zmiany, może powodować depresje, zawały serca i wypadki samochodowe. Lepiej nie ingerować i żyć zgodnie z naturą.

Ponadto przeprowadzana dwa razy w Polsce zmiana czasu jest bardzo kosztowna i skomplikowana (np. w transporcie kolejowym i systemach informatycznych).

Polacy! Czy jesteście gotowi na referendum? Zmiana takiej małej rzeczy, będzie w rzeczywistości rzeczą dużą, gdy wpłynie na nasze lepsze samopoczucie i funkcjonowanie w tym kraju.. A to dopiero początek.

Podpisz

Podpisz z Facebook
LUB

Jeśli posiadasz już konto zaloguj się, albo przejdź do rejestracji i złóż podpis, wypełniając poniższe pola.
Nazwa użytkownika, email i hasło będą Twoimi danymi konta; w ten sposób po zalogowaniu się będziesz mógł podpisać inne petycje.

Prywatności w wyszukiwarkach? Możesz użyć pseudonim:

Uwaga adres email musi być ważny, aby potwierdzić Twój podpis, w przeciwnym razie zostanie anulowany.

Potwierdzam rejestrację i zgadzam się Użytkowania i ograniczenia usług

Potwierdzam, że zapoznałem się z Polityką prywatności

Zgadzam się na przetwarzanie danych osobowych

Lista Komentarzy