Do Wydziału Kultury Urzędu Miasta Wrocławia o wsparcie działalności kolektywu Wagenburg podpisać teraz

W związku z zagrożeniem utrudnienia dalszego funkcjonowania wrocławskiego Kolektywu Wagenburg, reprezentowanego przez stowarzyszenie Centrum Zielonych Technologii Alterna Vita, zwracamy się do Wydziału Kultury Urzędu Miasta Wrocławia o wsparcie przedstawionego przez Stowarzyszenie projektu „Zielona Wyspa”.
Stworzenie przestrzeni łączącej aspekty działalności kulturalnej, artystycznej oraz ekologicznej z możliwością prowadzenia alternatywnego trybu życia to przedsięwzięcie unikatowe zarówno w skali miasta Wrocławia, jak i całego kraju. Domagamy się zagwarantowania kolektywowi Wagenburg możliwości dalszego prowadzenia swojej działalności przez umożliwienie im pozostania na działce przy ul. Na Grobli 14 wraz z zapewnieniem dogodnego dojazdu do powyższej lub też, w przypadku jeśli okaże się to niemożliwe, wyznaczenie innego terenu spełniającego wymogi potrzebne do realizacji projektu. Wrocławski Wagenburg jest instytucją, która od dziesięciu lat prowadzi niezależną, niekomercyjną działalność kulturalno-artystyczną i umożliwienie jego dalszego istnienia i rozwoju działalności powinno być zasadniczym celem władz miasta.

Podpisz

Podpisz z Facebook
LUB

Jeśli posiadasz już konto zaloguj się, albo przejdź do rejestracji i złóż podpis, wypełniając poniższe pola.
Nazwa użytkownika, email i hasło będą Twoimi danymi konta; w ten sposób po zalogowaniu się będziesz mógł podpisać inne petycje.

Prywatności w wyszukiwarkach? Możesz użyć pseudonim:

Uwaga adres email musi być ważny, aby potwierdzić Twój podpis, w przeciwnym razie zostanie anulowany.

Potwierdzam rejestrację i zgadzam się Użytkowania i ograniczenia usług

Potwierdzam, że zapoznałem się z Polityką prywatności

Zgadzam się na przetwarzanie danych osobowych

Lista Komentarzy

Kto podpisał tę petycję oglądał również te kampanie:

Podpisz

Podpisz z Facebook
LUB

Jeśli posiadasz już konto zaloguj się

Potwierdzam rejestrację i zgadzam się Użytkowania i ograniczenia usług

Potwierdzam, że zapoznałem się z Polityką prywatności

Zgadzam się na przetwarzanie danych osobowych

Cel zbieranych podpisów osiągnięty !

Ostatnie Podpisy

zobacz wszystkie podpisy

Julia DaukszaPrzez:
Kultura i SpołeczeństwoIn:
Odbiorca petycji:
Wydział Kultury Urzędu Miasta Wrocławia

Osoby oficjalnie wspierające petycję:
Kolektyw Wagenburg, Centrum Reanimacji Kultury, Centrum Zielonych Technologii Alterna Vita

squat, wagenburg, wrocław, wrocław 2016

Przyłącz Się

Zaproś przyjaciół z Twojej rubryki

Kody Do Wklejenia