Delegalizacja polskiego fandomu Star Wars podpisać teraz

W przestrzenii publicznej od dluższego czasu pojawia się kwestia mowy nienawiści i jej zgubnego wpływu na poziom debaty w naszym wspaniałym kraju. Wiele mówi się o szkodliwości organizacji takich jak Obóz Narodowo-Radykalny czy szkalownikach Narodu Polskiego za pieniądze z kieszeni George'a Sorosa, jednak to nie oni stanowią zarzewie nienawisci sianej na gruncie polskim.

Mało kto zdaje sobie jednak sprawę, że w cieniu działa także grupa, która słynie z toczenia jadu i nienawiści na skalę jakiej nie widział świat. Mowa oczywiście o fanach sagi Gwiezdnych wojen którzy niestrudzenie, niezależnie od pory dnia czy roku, poświęcaja swój czas na obrzucanie błotem praktycznie wszystkich - ludzi lubiących tak zwany Stary Kanon, ludzi lubiących Nowy Kanon, siebie nawzajem, George'a Lucasa, Kathleen Kennedy, lewactwa, katolików, Unii Europejskiej, papieża Polaka, Azjatów, Afroamerykanów, feministek, nacjonalistów, LGBT, Polski, szanownego Pana Janusza Korwina-Mikkego i wielu, wielu innych. Do tego są oni niezwykle aktywni i widoczni w praktycznie każdym zakątku tzw. social mediów - od specjalistycznych stron poświęconych tematyce aż po fanpejdże tygodników politycznych. Jednocześnie poziom prowadzonych przez nich dyskusji został już dawno sprowadzony do mentalnego rynsztoka, który powinno się zaorać póki nie jest za późno.

Nie ulega więc wątpliwości, że fandom Gwiezdnych wojen zasługuje w pełni na delegalizację jako rak na zdrowej tkance społeczeństwa. Co prawda nie mamy szans na pozbycie się tego problemu na całym świecie, jednak uleczenie naszego kraju powinno być dobrym początkiem ku lepszemu i przykładem dla reszty cywilizowanych państw. Wierzę również, że w kraju w którym kwestie ustrojowe są modyfikowane mocą ustawy rozwiązanie opisywanego problemu powinno być załatwione szybko i bezboleśnie.

Podpisz

Podpisz z Facebook
LUB

Jeśli posiadasz już konto zaloguj się, albo przejdź do rejestracji i złóż podpis, wypełniając poniższe pola.
Nazwa użytkownika, email i hasło będą Twoimi danymi konta; w ten sposób po zalogowaniu się będziesz mógł podpisać inne petycje.

Prywatności w wyszukiwarkach? Możesz użyć pseudonim:

Uwaga adres email musi być ważny, aby potwierdzić Twój podpis, w przeciwnym razie zostanie anulowany.

Potwierdzam rejestrację i zgadzam się Użytkowania i ograniczenia usług

Potwierdzam, że zapoznałem się z Polityką prywatności

Zgadzam się na przetwarzanie danych osobowych

Lista Komentarzy