Delegalizacja parlamentarnego zespołu do spraw przeciwdziałania ateizacji Polski podpisać teraz

20 marca 2012r na wniosek poseł Anny Sobeckiej powołany został parlamentarny zespół do spraw przeciwdziałania ateizacji Polski. Utworzenie takiego zespołu uderza w zasady demokratycznego państwa prawa realizującego zasady równości i sprawiedliwości społecznej, wyrażonych w przepisach polskiej ustawy zasadniczej.

Suweren nie jest jednolitą strukturą światopoglądowo, wręcz przeciwnie Polacy są bardzo zróżnicowani światopoglądowo i poza wyznawcami wiary rzymskokatolickiej egzystują obok siebie również odłamy protestanckie, buddyści, muzułmanie, żydzi a także agnostycy, osoby niewierzące oraz ateiści.

Przeciwdziałanie ateizacji, jest wyraźnym ciosem w ateistyczną część narodu polskiego. Ateizm jest powszechnie pojmowany jako pogląd pozytywny. To głównie ateiści głoszą hasła tolerancji, poszanowania odmienności i praworządności. Powołanie zespołu świadczy o politycznych tendencjach zmierzających do klerykalizacji Rzeczpospolitej Polski.
Nie jest prawdą, wbrew temu co głosi regulamin zespołu, że jest on tworem apolitycznym. Zasiadają w nim bowiem tylko politycy związani z partią Prawo i Sprawiedliwość, przy czym można z dużym prawdopodobieństwem założyć, że działanie w zespole ma na celu realizację partykularnych potrzeb określonych grup ludzi, kosztem dyskryminacji innych.

My niżej podpisani stanowczo przeciwstawiamy się powołaniu parlamentarnego zespołu do spraw przeciwdziałania ateizacji Polski i żądamy jego natychmiastowej delegalizacji.

Podpisz

Podpisz z Facebook
LUB

Jeśli posiadasz już konto zaloguj się, albo przejdź do rejestracji i złóż podpis, wypełniając poniższe pola.
Nazwa użytkownika, email i hasło będą Twoimi danymi konta; w ten sposób po zalogowaniu się będziesz mógł podpisać inne petycje.

Prywatności w wyszukiwarkach? Możesz użyć pseudonim:

Uwaga adres email musi być ważny, aby potwierdzić Twój podpis, w przeciwnym razie zostanie anulowany.

Potwierdzam rejestrację i zgadzam się Użytkowania i ograniczenia usług

Potwierdzam, że zapoznałem się z Polityką prywatności

Zgadzam się na przetwarzanie danych osobowych

Lista Komentarzy