Apel o uwolnienie Działaczy Wolnych Konopi oraz o zezwolenie na kontynuacje Tradycji Religijnej. podpisać teraz

Zwracamy się z apelem do Władz oraz Organów Ścigania o jak najszybsze uwolnienie Działaczy Wolnych Konopi, apel ten motywujemy dobrą opinią wśród ludzi i znajomych, Wolontariatowym dzialaniem na rzecz osób, które są za legalizacja dla celów medycznych ! Pomagali oni w organizacjach POKOJOWYCH MARSZY WYZWOLENIA KONOPI. Większość osób uważa zatrzymania za atak w celu uniemożliwienia organizacji kolejnych tego typu akcji. Przypominam iż Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej (Tekst uchwalony w dniu 2 kwietnia 1997 r.) Rozdział III art. 31.3: " Ograniczenia w zakresie korzystania z konstytucyjnych wolności i praw mogą być ustanawiane tylko w ustawie i tylko wtedy, gdy są konieczne w demokratycznym państwie dla jego bezpieczeństwa lub porządku publicznego, bądź dla ochrony środowiska, zdrowia i moralności publicznej, albo wolności i praw innych osób. Ograniczenia te nie mogą naruszać istoty wolności i praw. "
oraz art.32.2: "Nikt nie może być dyskryminowany w życiu politycznym, społecznym lub gospodarczym z jakiejkolwiek przyczyny."
A w tym wypadku tak jest, Działacze są dyskryminowani poprzez ich ciagłe przeszukania oraz aresztowania ze względu na charakter ich pracy - Dobroczynna działalność na rzecz ZALEGALIZOWANIA MARIHUANY.
Art.35.1: "Rzeczpospolita Polska zapewnia obywatelom polskim należącym do mniejszości narodowych i etnicznych wolność zachowania i rozwoju własnego języka, zachowania obyczajów i tradycji oraz rozwoju własnej kultury."
W Polsce żyje dużo mniejszości narodowych, do jednej z nich zaliczają się Rastafarianie (czyt. Wikipedia) dla których palenie Marihuany jest częścią kultury oraz obrządkiem religijnym - modlitwą do JAH (Katolicy podczas Komuni Św. zjadają Opłatek jako symbol Chrystusa). Więc wnosimy o możliwość kontynuowania swoich tradycji bez konsekwencji prawnych.

Podpisz

Podpisz z Facebook
LUB

Jeśli posiadasz już konto zaloguj się, albo przejdź do rejestracji i złóż podpis, wypełniając poniższe pola.
Nazwa użytkownika, email i hasło będą Twoimi danymi konta; w ten sposób po zalogowaniu się będziesz mógł podpisać inne petycje.

Prywatności w wyszukiwarkach? Możesz użyć pseudonim:

Uwaga adres email musi być ważny, aby potwierdzić Twój podpis, w przeciwnym razie zostanie anulowany.

Potwierdzam rejestrację i zgadzam się Użytkowania i ograniczenia usług

Potwierdzam, że zapoznałem się z Polityką prywatności

Zgadzam się na przetwarzanie danych osobowych

Lista Komentarzy