Apel do odchodzących parlamentarzystów podpisać teraz

Szanowni parlamentarzyści!
Zgodnie z obowiązującym system wynagrodzeń Ci z Państwa, których wyborcy nie zaprosili do Sejmu na kolejną kadencję, dostaną odprawę w wysokości 30 tys złotych.
Jako obywatele i wyborcy, wierzymy, że każdy człowiek - także polityk, mimo wszelkich niedoskonałości przynależnych naszemu gatunkowi, ma prawo, a także moralny obowiązek, by czynem udowodnić prawdziwość swoich słów i składanych deklaracji. Teraz mają też Państwo możliwość, by odchodząc z pełnionego stanowiska realnie pomóc osobom, których interesy reprezentowaliście w Sejmie.
Rozumiemy, że podczas minionej kadencji mimo dobrej woli, nie udało się w pełni zrealizować wielu ważnych celów, o które zobowiązywaliście się walczyć podczas kampanii wyborczych - np. poprawa jakości życia najuboższych.
W tych wyborach nie wygraliście. Co nie znaczy, że nie możecie pomóc. Szacuje się, że w Polsce jest ponad 160 tys. niedożywionych dzieci, które nie zostały objęte programem dożywiania. A to tylko jedna z bardzo wielu grup społecznych, które warto wesprzeć.
Jako Państwa wyborcy i obywatele naszego kraju, apelujemy więc - odejdźcie z Sejmu z klasą! Przekażcie poselską odprawę na wybrany przez Państwa cel społeczny. Pokażcie, że do Sejmu pchała Was nie chęć władzy, a troska o los obywateli!

Podpisz

Podpisz z Facebook
LUB

Jeśli posiadasz już konto zaloguj się, albo przejdź do rejestracji i złóż podpis, wypełniając poniższe pola.
Nazwa użytkownika, email i hasło będą Twoimi danymi konta; w ten sposób po zalogowaniu się będziesz mógł podpisać inne petycje.

Prywatności w wyszukiwarkach? Możesz użyć pseudonim:

Uwaga adres email musi być ważny, aby potwierdzić Twój podpis, w przeciwnym razie zostanie anulowany.

Potwierdzam rejestrację i zgadzam się Użytkowania i ograniczenia usług

Potwierdzam, że zapoznałem się z Polityką prywatności

Zgadzam się na przetwarzanie danych osobowych

Lista Komentarzy