Zahtjev za ukidanje PDV-a i provizije za pozive na humanitarne telefonske brojeve u BiH sign now

Zbog teke ekonomske situacije u Bosni i Hercegovini bolesne osobe, a najčeće roditelji teko oboljele djece, su prisiljeni organizovati razne humanitarne akcije u kojima prikupljaju novac za njihovo liječenje.

Jedna od najpopularnijih i najefikasnijih humanitarnih akcija je prikupljanje novca putem humanitarnih telefona preko kojih obični građani, često i oni tekog imovinskog stanja, pozivom na određeni telefonski broj doniraju 1-3 KM za liječenje neke osobe.

Sramota je to drava, umjesto da podri humanost naih građana i ohrabri ih da to masovnije učestvuju u tim akcijama, na račun jedne od najljepih ljudskih osobina humanosti i preko leđa teko bolesne djece izvlači profit tako to naplaćuje PDV na ovu aktivnost i doputa telekom operaterima da uzimaju proviziju na svaki poziv.

Ako je BiH spala na to da puni svoje budete čak i na ovaj način i ako ne ukine odmah ove neljduske namete na humanost, onda smatramo da je naa drava definitvno doivjela totalnu moralnu propast.

Zbog svega gore navedenog, mi dole potpisani građani traimo sljedeće:

1. da Vijeće ministara BiH hitno u parlamentarnu proceduru uputi zahtjev za ukidanje PDV-a na humanitarne telefone.

2. da Parlamentarna skuptina BiH po hitnom postupku ukine PDV na humanitarne telefone.

3. da Vlada FBiH i Parlament FBiH hitno naloe telekom operaterima da odmah prekinu uzimanje pristupnih taksi i provizije na pozive ostvarene putem humanitarnih telefona, a da eventualne tehničke trokove ovih akcija pokriva iz svojih budetskih i nebudetskih sredstava, kao i da im naloe da po zavretku neke akcije to prije prebace prikupljeni novac osobi za koju je akcija pokrenuta.

No one has signed this petition yet

Hillary BurkeBy:
School and EducationIn: