Za pochopitelnб a stručnб DRD plus sign now

Tak se mi dostaly do ruky pavidla pro vhrбče DRD plus... A nějak nevнm zdб se mi to asi tak briliantnн jako Heidegger - mystickй, objemnй nezбivnй a nepolapitelnй.
Bohuel nemůu řнct nic k hranн, systйm, můe bэt fakt skvělэ,ale nedokбzal jsem se prokousnout přes ten objem нlenэho nepotřebnйho textu.To e na jednй strбnce popisujн pouze to,e krбsa nějak přispнvб hře a na pěti strбnkбch monй zbraně mi přнjde fakt moc a pochopitelnosti pravidel neprospнvajнcн.
Nejhorн na tom celй je,e se jednotlivй pasбe třeba povнdбnн o roleplayingu nedajн vynechat , protoe tu a tam ve skrytu spočнvajн důleitб pravidla pro systйm...
Ohledně kapitoly lйčenн ani nemluvě, za rozlienн mezi Kauzuбlnн a symptomatickou lйčbu nehledě na rozdělenн na jednotlivй ivly by se nemusel stydět ani Aristoteles...Ale nedej boe, kdyby se nбhodou hrбč chtěl podнvat do pravidel kvůli maličkosti. Musel by strбvit dvě hodiny hledбnнm střнpků mezi jednotlivэmi texty popisujнcнmi podstatu monэch zraněnн. Kupřнkladu to jak se dбvб kolečko při zraněnн je popsбno roztroueně na čtyřech stranбch nehledě na tom,e si nemůu pomoci,ale obrбzky u přнkladů popisujн něco jinйho ne to co popisujн jednotlivй texty (ale třeba se mэlнm,kadopбdně jsem vyskokokolбk a překousal jsem i toho Aristotela, take by se dalo předpoklбdat,e po trojнm přečtenн tomu porozumнm), dбle v prvidlech je neuvěřitelnй mnostvн překlepů a bэt altarem,tak si nechбm od editora vrбtit penнze...
Shrnuto do zбvěru, přнjde mi,e nadějnэ systйm naprosto propadбvб dнky podбnн jakэm je předloeno hrбčům - chybн tam jakэkoliv start up - tj zбkladnн balнček pravidel,kde by se hrбči otrkali a pak nabнrali zbytek, nebo alespoň rozlinн na zбkladnн a nepovinnб pravidla a co hůře v celэch pravidlech nenн jedinэ pořбdnэ shrnutн toho co se děje - tedy mimo shrnutн vytvořenн postav kterй je na dvoustraně přičem zdlouhavэ popis tvorby postavy je na plnэch třiceti devнti - abych tu ilustroval co mi chybн. Přнklady jsou hojnй, ale vysvětlujн oncept proč autoři přistoupili k danйmu řeenн spн ne jak to funguje, nebo jsou čбstečnй - např v kapitole boj jsou přнklady kde sice řeн ъtok a obranu ale nic co by to sjednotilo s pohybem a rozhodovбnн mezi koly,co k boji takй patřн a pak kapitola,kde je na strбce a půl pomocн třн přнkladů vysvětleno e je monй vyhnout se v boji a pouitб vlastnost je v zбvislosti na situaci krбsa,důstojnost,nebo nebezpečnost. Na tuto jednoduchou větu je v pravidlech věnovбna skutečne celб strana plkбnн.
Jб nechci spнlat tvůrcům,e jsou blbci a nedali si zбleet - ne jednotlivй přнběhy jsou kvalitně napsanй, systйm je vestrannэ a zřejmě i funkčnн a začбtečnнci tu majн notnou dбvku podnětů k přemylenн o roleplayingu. Problйm si myslнm je skloubenн danйho. Navrhoval bych Altaru,aby pravidla pro postavy rozdzdělili do nekolika čбstн - jedna by byla kniha o Proč jsme při vytvбřenн pravidle DRD+ postupovali takto, dalн Ъvahy a podněty,či cesta ke kvalitnнmu roleplayingu, pak sebranй povнdky DRD plus a konečně by nбm zkuenějнm hrбčům mohla připadnout padesбtistrбnkovб přehlednб broura rozdělenб na zбkladnн pravidla a pokročilб,či nepovinnб se spoustou rozumnэch přнkladů aplikacн danэch pravidel se kterou by se dalo skutečně hrбt.

Pokud souhlasнte s mэm stanoviskem tak podepite tuto petici, cнlem je ukбzat Altaru, e spracovбnн těchto jinak dobrэch pravidel nenн ъnosnй, a e by se nala spousta lidн ochotna do kvalitněji a přehledněji editovanй verze investovat a tudн, e by se prбce na přepracovбnн pravidel pro hrбče a přнpadně i dalнch modulů vyplatila.

No one has signed this petition yet

Rhea MackBy:
Transport and infrastructureIn: