Vratimo NBA na HRT sign now

Gospodine Galiж,

Mi, potpisnici ovog dokumenta, fanovi NBA koarke i pretplatnici HRT-a istovremeno, protestiramo to na naim malim ekranima veж nekoliko godina nema prijenosa/snimaka utakmica najbolje koarkake lige na svijetu.

Radi se o povrno donijetoj programskoj odluci koja ne reflektira povijest, tradiciju i perspektive jednog velikog dijela hrvatskih vrhunskih sportaa, kao i elje i sklonosti jednog velikog dijela hrvatske sportske javnosti.

Takva odluka nikome ne koristi. Upravo naprotiv. Takva odluka, direktno ide u prilog portskom jednoumlju u naem drutvu sagraрenom oko jednog kluba i jedne reprezentacije jednoga porta, koja kao i bilo koje drugo jednoumlje moe poluиiti negativne buduжe efekte na portsku demokraciju toliko karakteristiиnu za europske standarde kojima teimo.

Takva odluka je veliki minus kako za HRT, tako i za njegove pretplatnike, pa i za kompletni naciju koja je uz susjednu Srbiju dala najvie neameriиkih NBA koarkaa u povijesti. A navodno nema novaca za praжenje njihovih nastupa meрu najboljima od najboljih.

A upravo je vodstvo NBA lige nizom dogaрaja pod nazivom Basketball Without Borders prvo pokualo mirovne odluke Daytonskog sporazuma provesti iz slova na papiru u praksu svakodnevnog suivota.

Mi potpisani, nadamo se da жe ovaj dokument, kao i mailovi pristigli na adresu vae portske redakcije posluiti kao pokretaиka snaga HRT-u u njegovoj misiji vraжanja NBA koarke na male ekrane s ciljem poveжanja kvalitete portskog i opжenito televizijskog programa.

I ne samo poveжanja kvalitete televizijskog programa; vjerujemo da praжenje nastupa ponajboljih svjetskih koarkaa i njihovih ekipa moe itekako doprinjeti i poveжanju kvalitete domaжe koarke, kao i smanjivanju problema uиestalog kriminaliteta kod maloljetnika.

Mi vjerujemo da se HRT mora ponovno okrenuti prema najglobalnijem modalitetu naeg najtrofejnijeg porta koji nas je prvi doveo na globalnu pozornicu, upravo u susretu sa ekipom ponajbojih svjetskih koarkaa regrutiranih ekskluzivno za tu prigodu iz NBA lige.

Nama gledateljima koji smo godinama bili uskraжeni za nastupe najboljih svjetskih koarkaa, a plaжali smo pretplatu redovito, HRT duguje barem malo truda u smislu vraжanja NBA koarke u svoju programsku shemu.

Predlaemo da eventualno sponzorstvo za prijenose utakmica najkvalitetnije koarkake lige na svijetu potraite na adresi T-Mobilea, slubenog sponzora NBA lige.

No one has signed this petition yet

Celina BradleyBy:
Nature and EnvironmentIn: