Stop Dhunimit te Kufirit Detar Shqiptar sign now

Marrлveshja shqiptaro-greke pлr pлrcaktimin e kufirit detar mes dy vendeve shkel sovranitetin kombлtar duke i dhuruar hapлsira detare vendit fqinj. Ka qenл kjo teza e mbrojtur nga ish-drejtori i Institutit Gjeografik tл Shqipлrisл, kolonelit nл rezervл Myslim Pasha, nл emisionin Studio 24 tл televizionit NEWS24 .

Nл njл program pлr mл shumл se dy orл hartuesi i studimit prej 117 faqesh, historiani dhe politikani, Pлllumb Xhufi si dhe 2 gazetarлve tл Gazeta Shqiptare Artan Hoxha, drejtuesi i emisionit Xhungлl dhe Tedi Blushi, botues i shkrimeve nл GSH kanл disktuar lidhur me tл fshehtat qл fshihen pas kлsaj marrлveshjeje.

Debati u orientua kryesisht mbi studimin prej 117 faqesh tл ish-drejtorit tл Institutit Gjeografik tл Shqipлrisл, kolonelit Myslim Pasha

Kolonel Pasha duke sqaruar nл hartл tregoi se eshtл ndлrprerл nл mлnyrл tлrлsore, e drejta e Shqipлrisл pлr njл pjesл sovrane nл ngushtesлn e Otrantos, nл cлnimin detit shtetлror dhe hapлsirлs sл afлrt vijimore (contigous zone) si dhe hapлsirлs sл veзantл ekonomike. Sipas kolonelit лshtл cлnuar drejtpлrdrejtл Sovraniteti Kombлtar dhe mosmbrojtja e sл Drejtлs Detare tл dhлnл nga KONVENTA (UNCLOS). Ngushtesa u pлrket vetлm dy shteteve pлrballл, Italisл dhe Shqipлrisл. Republika e Greqisл pлrfiton nл kлtл rast nл tл tri drejtimet si nл atл verior ( nл mes tл Ngushtesлs), nл perлndim ku ka hapлsirл detare mл Italinл, nл Jug ku лshtл universi i saj natyror ujor. - thuhet nл raport

Nje tjeter skandal i shлnuar nл kлtл marrлveshje лshtл dhe ajo cfare ka ndodhur me hapлsiren detare nл Gjirin e Sarandes, i cili edhe pse лshtл det shteteror i Shqipлrise eshte trajtuar si nje vije bregore e zakonshme..
Nл bisedime, duket se as qл nuk лshtл argumentuar dhe nuk лshtл trajtuar veзoria historike, gjeostrategjike dhe ekonomike e GJIRIT TЛ SARANDЛS thotл nл raportin e tij Kolonel Pasha.

Politikani dhe historiani Pлllumb Xhufi ka shprehur indinjatлn politike, sa i takon informimit tл pakлt qл shumл ligjvлnes kanл pлr pлrcaktimin e kufijeve te vendit.

Studimi prej 117 faqesh i kolonelit Myslim Pasha nл argumentet e tij teknike, gjeo-hartografike, synon ti hap tл parл krijimin e njл opinioni mbarлkombлtar, pлr tл mos e ratifikuar kлtл Marrлveshje. Ish-drejtori i Institutit Gjeografik tл Shqipлrisл thotл se studimin do tia vлrл nл dispozicion dhe medias italiane.

Marrлveshja u miratua nga komisioni parlamentar i ligjeve me 25 shtator, ndersa pritet tл kaloje pлr miratim ne kuvend me 19 tetor. Ai qл do tл mbrojл kлtл marrлveshje para deputeteve лshtл ministri i ri i Jashtлm Ilir Meta.

Le te firmosim kete peticion per parlamentin shqiptar dhe ti bejme te ditur politikanet tane qe nuk mund te luajne me kufijte e shqiperise dhe te thyejne kushtetuten shqiptare.

Sign The Petition

Sign with Facebook
OR

If you already have an account please sign in, otherwise register an account for free then sign the petition filling the fields below.
Email and the password will be your account data, you will be able to sign other petitions after logging in.

Privacy in the search engines? You can use a nickname:

Attention, the email address you supply must be valid in order to validate the signature, otherwise it will be deleted.

I confirm registration and I agree to Usage and Limitations of Services

I confirm that I have read the Privacy Policy

I agree to the Personal Data Processing

Shoutbox

Who signed this petition saw these petitions too:

Sign The Petition

Sign with Facebook
OR

If you already have an account please sign in

Comment

I confirm registration and I agree to Usage and Limitations of Services

I confirm that I have read the Privacy Policy

I agree to the Personal Data Processing

Goal
0 / 50

Latest Signatures

No one has signed this petition yet

Information

Christopher HarringtonBy:
FoodIn:
Petition target:
Parlamenti Shqiptar

Tags

No tags

Share

Invite friends from your address book

Embed Codes

direct link

link for html

link for forum without title

link for forum with title

Widgets