STOP AGRESIUNILOR LA ADRESA COPIILOR! sign now

Conform raportului UNICEF din anul 2006 (http://www.unicef.org/romania/ro/UNICEF_2006_romana.pdf ), 73\% dintre copiii romani sunt abuzati de catre parinti.

In cazul in care nu stiai, abuzul implica vatamare corporala, abuz psihologic, abuz sexual si neglijare.

Cati dintre noi nu cunoastem macar un copil care sa fi trecut prin aceste cazuri ? Si cati dintre noi nu am vazut sau auzit povesti despre copii stalciti in bataie de catre parinti abuzivi si nepasatori ? Sau lasati singuri, in grija nimanui ? Sau terorizati de catre parinti violenti ?

Dar cel mai important, cati dintre noi am luat atitudine in privinta acestui fapt ?

Avem legi in aceasta tara, care se presupune ca protejeaza copilul, tocmai pentru ca aceste abuzuri sa nu aiba loc. Statisticile insa arata ca legile nu sunt respectate cum se cuvine.

73\% este o cifra covarsitor de mare. Pe langa acestea, se adauga si alte cifre, ce apar in acelasi raport : 10\% din populatia scolara este analfabeta, 17\% dintre parinti nu au aflat inca pentru ce si-ar vaccina copiii, pe strazi vagabondeaza aproximativ 2.000 de copii, iar un numar de 9.000 au fost abandonati in maternitati. Aceasta in cazul оn care nou-nascutii nu sunt abandonati direct pe strada sau in pubele.

Daca intr-adevar dorim cu totii un viitor mai bun pentru aceasta tara, acest lucru ar trebui sa inceapa cu schimbarea modului in care ne tratam copiii, deoarece ei sunt viitorul !

Vrei ca A.N.P.D.C. (AUTORITATEA NATIONALA PENTRU PROTECTIA DREPTURILOR COPIILOR) sa protejeze cu adevarat copiii ? Vrei sa existe legi mai drastice pentru parintii ce isi maltrateaza copiii ? Vrei sa dai o sansa copiilor de a avea o viata normala si de a se bucura de o copilarie fericita si frumoasa ?

SEMNEAZA ACEASTA PETITIE !

No one has signed this petition yet

Clifton WilkinsonBy:
Entertainment and MediaIn: