Scrisoare deschisa catre Presedintele Romaniei sign now

Domnule Presedinte,

Imi cer iertare pentru indrazneala, dar doresc sa va intreb: Cand veti declansa referendum-ul pentru necesitatea modificarii legii electorale prin adoptarea Votului Uninominal ? Cat timp trebuie sa treaca de la consultarea Parlamentului ? Ati afirmat public ca veti decreta inceperea acestui demers democratic, daca Parlamentul, respectiv parlamentarii nu vor intreprinde demersurile necesare in acest sens.
Dupa cate se vede, nici nu au de gand sa o faca, desi recunosc cu totii ca isi doresc acest lucru si nu mai este nevoie de un referendum pe aceasta tema.

Cu toata stima si respectul pe care le am fata de Presedintele Romaniei mele, va rog din suflet sa nu ma dezamagiti pe mine cetateanul roman, cel care va sprijina si sustine, chiar si in cazul unei eventuale suspendari in vederea demiterii de catre parlamentari.

In prezent eu simplul cetatean ma simt inselat si dezamagit profund de cei care ocupa (abuziv asa spune) inalata demnitate publica conferita de institutia Parlamentul si consider ca prin actiunile concrete si declaratiile politice publice acesti cetateni romani nu mai reprezinta vointa populara, iar vocea lor este ilegitima !
Atat eu cat si alte milioane de cetateni romani nu le-am dat mandat de reprezentare, voce si putere doar pentru ca ei sa-si acord privilegii nemasurate si profund ofensatoare, discriminatorii fata poporul roman.

Ma astept ca dumneavoastra sa va exercitati si rolul de mediator intre puterile statutlui si societate asa cum este prevazut in Constitutie la articolul 80 aliniatul 2, in calitate de reprezentant al Statutlui Roman. Vreau sa ma bucur si eu de statutul de cetatean european si sa nu mai primesc replica prin care mi se sugereaza ca pot parasi Romania "doar cu buletinul". De ce sa parasesc eu Romania, eu nu am aceleasi drepturi consfintite de Constitutie ?

Cum este posibil ca Romania sa inregistreze an de an progrese uimitoare, sa avem o clasa politica a caror avere creste an de an cu milioane de euro/dolari in timp ce din 1989 se mentine un procent de 60\% din populatie care are un nivel de trai sub limita saraciei, conform datelor satistice oficiale, desi in Constitutie la articolul 47 se prevede clar si fara echivoc dreptul la un trai decent ? Desigur este o intrebare retorica si pe nedrept poate, adresata dumneavoastra, dar nu pot sa nu o rostesc.

Domnule Presedinte, de asemenea as dori sa adresati o intrebare oficiala Curtii Constitutionale: Cum se realizeaza separatia puterilor in stat organizat potrivit principiului separaţiei şi echilibrului puterilor - legislativă, executivă şi judecătorească - оn cadrul democraţiei constituţionale articolul 1 aliniat 4 din Constitutia Romaniei, cand la articolul 105 aliniatul 1, al aceleiasi Constitutii se prevede ca: Funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă cu exercitarea altei funcţii publice de autoritate, cu excepţia celei de deputat sau de senator ? Cum este posibil ca membri ai puterii legislative sa fie in acelasi timp si membri ai puterii executive ?
Va rog pe dumneavoastra domnule Presedinte sa adresati aceasta intrebare sunteti singurul abilitat conform articolului 146 sa o faceti in comformitate cu prevederile articolului 80 din Constitutie.
Nu am curajul necesar pentru a adresa aceasta intrebare si Parlamentului sau Guvernului, caci ma tem de eventuale repercursiuni in aceasta democratie mimata !

Cu speranta ca nu am irosit in zadar pretiosul dumnevoastra timp va multumesc anticipat pentru atentia acordata.

Cu inalta consideratie si profund respect,
cetatean roman

No one has signed this petition yet

Lidia FitzgeraldBy:
SustainabilityIn: