Salvati Sibiul sign now

Protest impotriva impunerii abuzive a sensurilor unice in orasul vechi

Cetatenii Sibiului, locuitori ai orasului de jos sunt revoltati de masurile luate cu privire la impunerea sensurilor unice pe strazile din orasul vechi. Suntem impotriva acestei masuri din urmatoarele considerente:
1. Sensurile unice opuse pe str. Faurului si 9 Mai au dus la inchiderea traficului pe una din arterele importante ale Sibiului, artera care leaga piata Cibin de Gara Centrala si respectiv str. Constitutiei.
2. Impunerea acestei masuri sa facut fara consultarea cetatenilor sau a traficului din zona. Consultarea cetatenilor si studiul traficului urmeaza sa se desfasoare in cursul acestui an. Acest studiu este insa doar o masura menita sa adoarma vigilenta si revolta cetatenilor, deoarece sensurile unice abuzive raman in vigoare pana la finalizarea studiului.
3. Traficul pe strazile adiacente deja aglomerate cum ar fi str. N. Teclu a ajuns in orele de varf sa fie infernal datorita preluarii traficului suplimentar dintre piata Cibin si str. Constitutiei.
4. Rutele alternative pe care se mai poate circula intre obiectivele mai sus mentionate atat intr-un sens cat si in celalalt traverseaza strazi improprii traficului, neasfaltate, pietruite si pe care exista case atat de vechi incat vibratiile produse de un trafic mai intens ar putea duce usor la prabusirea lor. De exemplu: strazile Zidului, Korsakov, Tordosanu, s.a.
5. Sensurile unice au fost stabilite numai pe baza studierii hartii, deoarece au fost incluse in trafic unele strazi complet improprii traficului si pe care urmeaza a se circula in orasul vechi. De exemplu strada Olarilor, care face legatura intre str. Pielarilor si str. Noua are o latime, in unele locuri, mai mica de 2m.
6. Semaforizarea intersectiei de la Piata Cibin si a intersectiei intre 9 Mai si Constitutiei nu mai au sens datorita devierii fortate a traficului pe aceasta ruta.
7. Politia rutiera a emis un aviz favorabil pentru aceasta masura, doar in virtutea unor considerente de supunere fata de autoritatea locala, dar in esenta NU este de acord cu aceste sensuri unice.
8. Pentru a completa imaginea abuzului savarsit, a fost distrus asfaltul pentru a se monta un parapet de blocare a accesului pe strada 9 Mai venind dinspre str. Faurului.
9. In anul 2005 a fost reasfaltata strada 9 Mai, iar in prezent stratul de asfalt este impecabil, dar din pacate nu este utilizat, deoarece traficul este preluat de strada N. Teclu unde asfaltul este deja deteriorat de traficul intens si se impune reasfaltarea strazii.

Prin semnarea acestui protest va exprimati nemultumirea fata de aceasta masura abuziva. Poate reusim impreuna sa tragem un semnal de alarma ca noi, cetatenii Sibiului, nu suntem numai o masa de manevra sau de studiu al traficului ci suntem o forta care trebuie luata in considerare atunci cand sunt luate masuri asa zis in "beneficiul" nostru.

Sign The Petition

Sign with Facebook
OR

If you already have an account please sign in, otherwise register an account for free then sign the petition filling the fields below.
Email and the password will be your account data, you will be able to sign other petitions after logging in.

Privacy in the search engines? You can use a nickname:

Attention, the email address you supply must be valid in order to validate the signature, otherwise it will be deleted.

I confirm registration and I agree to Usage and Limitations of Services

I confirm that I have read the Privacy Policy

I agree to the Personal Data Processing

Shoutbox

Who signed this petition saw these petitions too:

Sign The Petition

Sign with Facebook
OR

If you already have an account please sign in

Comment

I confirm registration and I agree to Usage and Limitations of Services

I confirm that I have read the Privacy Policy

I agree to the Personal Data Processing

Goal
0 / 50

Latest Signatures

No one has signed this petition yet

Information

Earline MannBy:
WorkIn:
Petition target:
Primarul Klaus Johannis

Tags

No tags

Share

Invite friends from your address book

Embed Codes

direct link

link for html

link for forum without title

link for forum with title

Widgets