Sacuvajmo Goricu i "Klub bocara" sign now

Brdo Gorica, kao park suma, je znacajan izvor cistog vazduha (pa time predstavlja pluca grada), oaza mira i tisine, stanoviste mnostva vrsta flore i faune, a i omiljeno je setaliste i sportskorekreativni prostor Podgoricana. Pritom i glavni grad nase drzave nosi naziv prema ovom brdu, pa je samim tim i glavni simbol Podgorice.
U podnoziju Gorice se nalazi jos jedno obiljezije grada Klub bocara, popularni podgoricki kafic, koji pruza uzitak relaksiranjna u prijatnom prirodnom ambijentu i time upotpunjuje dozivljaj svakom ko voli provesti malo vremena daleko od gradske vreve i ljetnje zege.
Uprava Glavnog grada, kako se da zakljuciti, nije svjesna svega ovoga.
Svjedoci smo da celnici grada pod Goricom dozvoljavaju sebi luksuz kao sto je narusavanje zelenih povrsina i asfaltiranje svega sto im padne na um, kao da je grad necija privatna svojina. Zbog takvog odnosa prema javnim povrsinama, koje ,po pravilu, pripadaju svim gradjanima podjednako, vlasti naseg grada planiraiju izgradnju tunela kroz Goricu. Ova i ko zna kakve jos devastirajuce betonske konstrukcije, koje bi bile skupe i prakticno nepotrebne, bi pojedincima donijele jos punije dzepove, a gradjanima manje svjezeg vazduha, a vise buke i izduvnih gasova .
Jednom rijecju, Podgorica ce se, dopuste li to njeni stanovnici, jednog dana sigurno pretvoriti u betonsku pustinju !

Potpisivanjem ove peticije, iskazujemo svoju brigu za dobrobit nase zivotne okoline, kao i neslaganje sa gradonacelnikovim svojeglavimim i nepromisljenim idejama i postupcima.
Svojim potpisom zelimo reci NE betonskoj sumi i DA ocuvanju park sume Gorica i Kluba bocara.

Sacuvajmo to sto imamo za buduce generacije,vrijedno je!

No one has signed this petition yet

Jane DicksonBy:
SportIn: