Sa se lamureasca lucrurile! sign now

Am gasit asta pe un forum ... citesc si recitesc .. asa cum atatia altii au vota si revotat ... altii se vor fi revo(l) tat azi si maine si in 4 ani.. de acuma incolo ...si aasa cum altii nu si-au facut nici de asta datoria minimala de cetateni --
Frauda, iresponsabilitate cetateaneasca sau pur si simplu ...trend ..?
Poate nici una, poate toate trei!

Iata parerea unui simplu cetatean la Frauda prin listele suplimentare:
"Mecanismul:
1. La cele cca 17.500 sectii de votare din tara, e suficient adaugarea unui numar de 10 voturi la fiecare sectie, pe liste suplimentare, pentru a obtine 1\% in plus pentru cel care fraudeaza (raportat la cei 17.500.000 alegatori din listele de baza)
17.500 x 10 = 175.000 175.000 : 17.500.000 x 100 = 1\%
2. Dar prezenta nu a fost de 100\% ci de doar 35-40\%, deci cele 10 voturi frauduloase din fiecare sectie de votare ar reprezenta nu 1\%, ci 2,5-3\% (raportat la numarul celor prezenti la urne din listele de baza)
175.000 : 6.000.000 x 100 = cca. 3\%
3. Considerand ca nu s-au fraudat doar 10 voturi in medie la fiecare sectue de votare ci dublu (avand in vedere numarul mare de autobuze cu suplimentari puse in circulatie) se obtine scorul publicat de BEC, adica diferenta de cca. 6-8\% intre Alianta si Uniune.

Factorii favorizanti:
1. Absenteismul.
Prezenta fiind scazuta, cca 30-40\%, a permis organizatorilor sa adauge liste suplimentare pana la o prezenta medie de 65\%, asa cum a comunicat BEC. Absenteismul a fost favorizat de organizatori prin procedee diferite (cozi de 3ore in Gara de Nord, de 6 ore la Chisinau, etc.etc) care au determinat fie renuntarea la vot, fie imposibilitatea de a vota.
2. Lipsirea de posibilitatea legala de verificare nominala a persoanelor care au votat de mai multe ori.

Controlul fraudei:
1. Singurul procedeu eficace consta in verificarea persoanelor din listele suplimentare dupa Numarul Unic de Inregistrare din buletinul sau cartea de identitate. Dar la aceste date are acces numai politia, care nu poate fi controlata de partide.
2. Un indiciu (orientativ) poate fi obtinut prin compararea listelor suplimentare cu media suplimentarelor de la cele 8-9 scrutinuri anterioare).

Aspecte colaterale:
1. In listele suplimentare s-a votat nu numai cu Uniunea, ci si cu PRM (pentru a-i da greutate fie ca eventual aliat, fie ca viitoare opozitie care ar urma sa confiste pntcd ), s-a votat de asemenea cu PNG (pentru discreditarea pntcd).
2. Frauda nu deranjeaza cancelariile occidentale pentru ca guvernul Nastase nu e anti-occidental (ca cel de la Kiev) plus ca e mai usor sa se negocieze clauzele de aderare la UE cu un guvern umil, dezinteresat in general de soarta cetatenilor sai."

La asta se adauga numeroasele semnale din presa scrisa romaneasca, referiri si dovezi aduse in sprijinul afirmatiei de fraudare a alegerilor din Romania. Nu le ia in considerare nici o autoritate competenta!
Un articol din Romania Libera editia din 3.12.2004:
"Cu o graba mai mult decat suspecta, BEC a dat publicitatii repartizarea mandatelor de parlamentari pe partide inainte de a solutiona toate contestatiile primite in legatura cu fraudarea alegerilor. De altfel, intrebat asupra acestui aspect, vicepresedintele BEC, Victor Camenita, a ridicat impasibil din umeri, precizand ca nu-i nici o problema. "Daca se va dovedi vreo frauda in vreo circumscriptie, alegerile pot fi anulate in acea circumscriptie, iar distribuirea mandatelor - anulata". Iata o declaratie de om responsabil, care aduce mai degraba cu practicile comuniste gen "mai intai te condamnam si apoi te judecam".
Astfel, la Camera Deputatilor, Uniunea PSD+PUR a obtinut 39,7\% din mandate, secondata de Alianta D.A., cu 33,7\%. Urmeaza PRM, cu 14,4\%, UDMR, cu 6,7\%, si minoritatile nationale, cu 5,4\%. De precizat ca atribuirea mandatelor catre minoritatile nationale se va face astazi.
La Senat, PSD+PUR a obtinut 41,6\% din mandate, Alianta D.A. - 35,7\%, PRM - 15,3\%, iar UDMR - 7,2\%. In acelasi timp va prezentam si repartizarea mandatelor de parlamentari in cifre, conform redistribuirii. La deputati, din totalul de 314 mandate, Uniunea PSD+PUR a primit 132, Alianta D.A. - 112, PRM - 48, iar UDMR - 22 de mandate. De cealalta parte, la Senat, din totalul de 137 de mandate, Uniunea PSD+PUR a obtinut 57, Alianta D.A. - 49, PRM - 21, iar UDMR - 10 mandate.
Aceste rezultate au fost puse la dispozitia presei de catre BEC, ieri, in jurul orei 12, inainte de a se da verdictul asupra a trei cereri de anulare a alegerilor din partea Aliantei si a uneia venita de la PNG! Nici un reprezentant al conducerii BEC nu a vrut sa ne explice de unde vine aceasta graba, in conditiile in care contestatiile urmau sa fie analizate abia in dupa-amiaza zilei de ieri. Practic, o data cu anuntarea rezultatelor la alegerile parlamentare, BEC "a pus carul inaintea boilor", sugerandu-se practic soarta pe care o vor avea contestatiile depuse de filialele Valcea, Tulcea si Alba ale Aliantei - si anume vor fi respinse.
Curios este ca, desi nu l-a intrebat nimeni, Victor Camenita a tinut in conferinta de presa sa reia subiectul cu erorile comise de presedintii de sectii care au completat gresit procesele-verbale. Acesta a fluturat in fata presei mai multe procese-verbale de la Olt (Slatina) si Calarasi, pe care, chipurile, le-ar fi verificat personal, si a constatat ca nu este vorba de frauda, ci de "erori ale sefilor sectiilor de votare", care au fost deja remediate.
BEC intentioneaza sa anunte, pentru stingerea scandalului, rezultatele finale ale alegerilor, inclusiv numele candidatilor care au intrat in Parlament, in cursul diminetii de astazi.

Un articol de Tomita Petcu"

Pana cand vom inchide ochii?

No one has signed this petition yet

Lou CowanBy:
Culture and SocietyIn:
Parchetul Nationa Anticoruptie (PNA)