respectarea drepturilor familiei si ale cetatenilor in R. Moldova sign now

Va aducem la cunostinta scrisoarea unei familii mixte Romano-Moldovene!

Domnule Presedinte in exercitiu al Republicii Moldova,
Domnule Presedinte al parlamentului Republicii Mooldova

Scrisoare Deschisa,

Am asteptat sa va scriu aceasta scrisoare pana in ziua in care voi fi sigur ca aveti un DINTE impotriva tuturor cetatenilor romani si ai celor cu dubla cetatenie romana si moldoveneasca. Acum sunt sigur ca urati din tot sufletul orice vorbitor al limbii romane sau moldovenesti. Dubii nu exista.
Ma intreb daca v-ati gandit macar un moment la ceea ce le faceti cetatenilor moldoveni casatoriti cu cetateni romani?
Sunt sigur ca da, altfel nu ati fi ordonat vamesilor moldoveni ca picior de roman sa nu treaca granita Moldovei.
Pentru orice injustitie ati gasit o explicatie, insa va intreb public: ce aveti cu familiile mixte - romano - moldovenesti?
Cum e permis ca o famile sa fie despartita numai datorita urii pe care o aveti pentru cei ce vorbesc limba romana?
Ca ar fi vorba de politica intre state? Nici vorba. Ati deschis un nou record, neinfaptuit de nimeni, nici macar in Cuba sau Corea de Nord. Nici in Rusia sau alt stat, care are ceva de impartit cu lumea. Ati reusit sa acordati un permis de sedere permanet, ca apoi sa spuneti ca nu e valabil decat cu o viza alaturata.
Am patit-o pe pielea mea, deci nu e un zvon, e o realitate strigatoare la cer!
Cum poate fi un permis de sedere permanent si sa mai trebuiasca o viza atasata lui pentru a fi valabil?
In ce tara s-a mai pomenit ca posesorilor de permis de sedere sa li se ceara viza ?
Nu mai spunem ca o astfel de viza permanenta nu exista macar in legislatia nici unei tari!
Faptul ca veti fi informat ca aceasta scrisoare exista nu ma indoiesc. Asa ceva nu am patit nici in Transnistria , statul inexistent pe harta Europei. L-ati depasit pe Smirnov. Va plangeati ca nu va lasat sa vedeti mormantul rudelor...! Dar dumneavoastra nu faceti la fel? Ba chiar mai rau, va razbunati pe oameni simpli , care cu buna credinta au venit in Moldova, s-au casatorit , au cumparat o casa si au lasat Euro castigati in Europa in Moldova.
V-ati batut joc de cetatenii moldoveni, razbunandu-va pentru faptul ca au cutezat sa se casatoreasca cu un cetatean roman. Ati despartit parinti de copii! Si pentru ce? Pentru ca aveti o disputa cu Basescu? Nu cred!
Aceasta este fata aceluia ce a impuscat tinerii in 7 aprilie, ca apoi sa spuna ca au murit intoxicati.
Intoxicati cu paf de pusca poate!
Aceasta scrisoare va fi citita de o Europa intreaga, se va afla ce faceti cu adevarat, batandu-va joc de sentimentele unui cetatean moldovean, separat de familia lui.
Si sperati ca lumea sa nu se revolte? Sa nu iasa in strada? Sa nu ceara Unirea cu Romania? De ce?
Ca sa fie in continuare batjocoriti in propria lor tara? Sa fie groapa Europei? Sa li se fure banii din banci, imdeiat ce simtiti ca fuge pamantul de sub picioare!
Va asigur ca la aceasta scrisoare deschisa se vor alatura mii, poate zeci de mii de moldoveni si alti cetateni ai Europei. Sunt sigur ca va veni ziua in care veti raspunde in fata cetatenilor moldoveni, ori dumneavoastra ori urmasii dumneavoastra pentru batjocora pe care o faceti familiilor mixte.
Semnat ,
O familie mixta Romano - moldoveneasca.

Preluare din Legea Republicii Moldova nr. 269-XIII din 9 noiembrie 1994 Cu privire la ieєirea єi intrarea оn Republica Moldova;

CAPITOLUL II
Dispoziюii privind intrarea єi ieєirea strгinilor

Articolul 6. Condiюii cu privire la intrarea strгinilor pe
teritoriul Republicii Moldova
(1) Intrarea pe teritoriul Republicii Moldova este permisг
strгinilor care оndeplinesc urmгtoarele condiюii:
b) posedг viza acordatг оn condiюiile prezentei Llegi sau,
dupг caz, posedг permis de єedere valabil, dacг prin tratate internaюionale la care Republica Moldova este parte nu s-a stabilit altfel;

(6) Strгinii care domiciliazг legal оn Republica Moldova єi pгrгsesc temporar teritoriul Republicii Moldova au dreptul de a reintra pe toatг durata valabilitгюii permisului de єedere.

Rugam pe toti cititorii care doresc sa se solidarizeze cu semnatarul scrisorii , sa semneze prezenta petitie in sensul de a cere mai apoi organelor in drept sa respecte drepturile cetatenilor.

No one has signed this petition yet