Ratuj Tenczyn sign now

Urzd Miejski w Krzeszowicach

32-065 Krzeszowice, ul. Grunwaldzka 4

Pan Burmistrz Czesіaw Bartl

W nawizaniu do prowadzonej akcji ratowania zamku Tenczyn w Rudnie, ktуrej szczegуіy opisane s na stronie www.ratujtenczyn.pl.tl zwracamy siк z uprzejm prob o realizajcк nastкpujcych postulatуw:

1. Przedstawienie dotychczasowych dziaіaс Gminy na rzecz zabezpieczenia i konserwacji zamku Tenczyn w Rudnie (zgodnie z ustaw o ochronie zabytkуw i opiece nad zabytkami z dnia 23 lipca 2003 r. (Dz. U. Nr 162, poz. 1568)) na stronie Biuletynu Informacji Publicznej (zgodnie z ustaw o dostкpie do informacji publicznej z dnia 6 wrzenia 2001 r. (Dz.U. Nr 112, poz. 1198)).

2. Przedstawienie planu zabezpieczenia, konserwacji i inwestycji przeznaczonych na zamek Tenczyn w Rudnie na najbliїsze lata na stronie Biuletynu Informacji Publicznej (zgodnie z ustaw o dostкpie do informacji publicznej z dnia 6 wrzenia 2001 r. (Dz.U. Nr 112, poz. 1198)).

3. Zabezpieczenie zamku Tenczyn w Rudnie, ktуre skutecznie powstrzymaіoby dalsz dewastacjк obiektu, a jednoczenie umoїliwiіoby turystom jego bezpiecznie zwiedzanie (zgodnie z ustaw o ochronie zabytkуw i opiece nad zabytkami z dnia 23 lipca 2003 r. (Dz. U. Nr 162, poz. 1568).

4. Konserwacja zamku Tenczyn w Rudnie, ktуra obejmie nie tylko prace archeologicznie na terenie obiektu, ale i rуwnieї usuniкcie gruzu, rolin dziaіajcych erozyjnie na budulec oraz wszelkie inne prace objкte zaleceniami Maіopolskiego Wojewуdzkiego Konserwatora Zabytkуw (zgodnie z ustaw o ochronie zabytkуw i opiece nad zabytkami z dnia 23 lipca 2003 r. (Dz. U. Nr 162, poz. 1568).

5. Prowadzenie inwestycji, dziaіaс oraz wszelkich innych czynnoci, ktуrych celem bкdzie restauracja i rekonstrukcja ruin zamku Tenczyn w Rudnie, promocja zamku jako obiektu turystycznego i zabytkowego Gminy Krzeszowice.

6. Podjкcie wspуіpracy w tym zakresie z czіonkami inicjatyw spoіecznych, stowarzyszeс oraz fundacji.

Wyraїamy nadziejк, iї Pan Burmistrz, jako osoba, ktуrej na sercu najbardziej powinny leїeж losy zamku wesprze nasz inicjatywк oraz wykaїe siк odpowiedzialn postaw i zagwarantuje nam niїej podpisanym, systematyczn realizacjк postulatуw w moїliwie najszybszym terminie.

Niїej podpisani:

No one has signed this petition yet

Louella JensenBy:
Politics and GovernmentIn: