Protest contra experimentelor politice facute pe seama educatiei si cercetarii sign now

Domnului Traian Basescu в Presedintele Romaniei,
Domnului Calin Popescu Tariceanu - Prim Ministru
Domnului N. Vacaroiu в Presedintele Senatului Romaniei,
Domnului B. Olteanu в Presedintele Camerei Deputatilor,
Domnului Hans Pottering в Presedintele Parlamentului European,Protest contra experimentelor politice facute pe seama educatiei si cercetarii,

Semnatarii acestui protest sunt profesori universitari, cercetatori si oameni de stiinta care au incercat in ultimii 17 ani sa stea deoparte de disputetele politice romanesti, preocupati de activitatea nobila careia i s-au dedicat din pasiune. Clasa politica din Romania ne-a privit cu dispret, cu aroganta si desconsiderare. Purtam o parte din vina de a ne fi dat girul unor absolventi care in locul unei cariere profesionale s-au В aruncat В in politica fara o minima certificare a valorii lor profesionale.

Numirea de catre Premierul Tariceanu in fruntea Ministerului Educatiei Cercetarii si tineretului a domnului Cristian Cristian AdomniЕei, consideram ca este expresia absoluta a desconsideratiei pe care Guvernul PNL cu sustinerea politica a PSD-ului o acorda Educatiei si Cercetarii. Echivalam aceasta numire cu blocarea oricarui dialog institutional dintre minister - care reprezinta institutia responabila cu elaborarea strategiei si a politicilor din domeniul educatiei - si mediul universitar, profesoral si al cercetatorilor din Romania. Refuzam sa acceptam ideea ca Ministerul Educatiei este locul in care politicienii vin sa se treineze facand experiente pe un sistem care asteapta de mai multi ani o reforma coerenta bazata pe competiei si valoare. Domnul Cristian Adomnitei ar fi putut fi un excelent inginer constructor, un excelent excavatorist sau macaragiu, dar un lucru este cert - acest minister nu are nimic de-a face cu domnia sa. Numai un spirit de aventura (sau o viziune pe termen lung in ale politicii) l-a putut determina pe domnul Cristian AdomniЕei, sa accepte В sarcina В politica de a prelua portofoliul de la educatie si cercetare.

Am fost tentati sa credem, dupa motiunea introdusa de PSD contra ministrului Hardau, ca acest partid a inteles ca dincolo de politicianismele ieftine mai important este viitorul Romaniei, plasarea ei corecta intr-o pozitie europeana prin crearea cadrului institutional de tip european si o politica coerenta in strategia europeana de atingere a obiectivelor Lisabona. Recenta avizare de catre comisia de specialitate a Parlamentului Romaniei cu votul majoritar al PSD-ului a domnului Cristian AdomniЕei, ne dovedeste ca acest partid este la randul sau incapabil sa se reformeze, sa accepte conceptul universal al valorilor contribuind, alaturi de Premierul Tariceanu, la mentinearea Romaniei in pozitia de В capsunari В ai Europei.

Protestul ne ramane singura cale de a atrage atentia factorilor politici nationali si europeni ca in Romania s-a format o majoritate politica care desconsidera educatia si cercetarea, precum si pozitionarea corecta a educatiei si cercetarii intre prioritatile nationale. Numirea unor В calfe politiceВ in pozitii de ministrii va duce, pentru RomГnia, pe termen mediu Еi lung, la esecul total al invatamintului si cercetarii, ceea ce este cit se poate de contrar staregiei post-aderare pe care o clameaza onor Guvernul Romaniei, ceea ce va atrage dupa sine prejudicii de imagine, in plan european, pentru o categorie sociala care va fi din ce in ce mai tentata sa paraseasca un sistem, unde de prea mult timp se fac experiente si niciodata reforme bazate pe criterii valorice.

Sign The Petition

Sign with Facebook
OR

If you already have an account please sign in, otherwise register an account for free then sign the petition filling the fields below.
Email and the password will be your account data, you will be able to sign other petitions after logging in.

Privacy in the search engines? You can use a nickname:

Attention, the email address you supply must be valid in order to validate the signature, otherwise it will be deleted.

I confirm registration and I agree to Usage and Limitations of Services

I confirm that I have read the Privacy Policy

I agree to the Personal Data Processing

Shoutbox

Who signed this petition saw these petitions too:

Sign The Petition

Sign with Facebook
OR

If you already have an account please sign in

Comment

I confirm registration and I agree to Usage and Limitations of Services

I confirm that I have read the Privacy Policy

I agree to the Personal Data Processing

Goal
0 / 50

Latest Signatures

No one has signed this petition yet

Information

Claire NielsenBy:
Politics and GovernmentIn:
Petition target:
Presedentia Romaniei, Guvernul Romaniei, Parlamentul European

Tags

No tags

Share

Invite friends from your address book

Embed Codes

direct link

link for html

link for forum without title

link for forum with title

Widgets