Polisin 1 Mayıs'ta Sergilediği Şiddeti Kınıyoruz sign now

Birзok ьlkede İşзi Bayramı olarak kutlanan ve resmi tatil gьnь olan 1 Mayısı kutlamak ьzere Taksime giden ve aynı gьn Taksim civarında bulunan yurttaşlara karşı İstanbul polisinin aldığı цnlemler sonucu, birзok yurttaşımız polis şiddetine maruz kaldı, pek зok kişi gцzaltına alındı, basın зalışanları polis tarafından engellendi, dцvьldь ve kullanılan biber gazına bağlı nedenlerle kalp krizi geзiren 75 yaşındaki İbrahim Sevindik 3 Mayıs 2007 tarihinde yaşamını yitirdi.

Yurttaşların gьvenliğinden sorumlu olan ve yurttaşların hizmetinde olması gereken polisin yurttaşları hedef alan bu şiddeti hiзbir şekilde kabul edilebilir değildir. Gьvenlik kuvvetlerinin gьvensizlik yarattığı bir toplumda, 1 Mayıs kutlaması yapılan alanın yakınında olmaktan başka hiзbir suзu olmayan зocuk ya da yaşlı tьm yurttaşların şiddete ve gaz bombalarına maruz kalmaları ve gьvenlik gьзleri tarafından travmatize edilmeleri endişe vericidir. Tьrkiyede toplumun en цnemli sorunlarından biri şiddettir. Şiddete maruz kalanlar sıklıkla bu şiddetin izini hayatları boyunca taşımaktadırlar. Devlet eliyle sıradanlaştırılan şiddet, her tьrlь toplumsal ve bireysel sorunda зцzьm olarak algılanmakta ve toplum şiddetle цrьlь bir kısır dцngьye itilmektedir. Can gьvenliğinin devlet eliyle ortadan kaldırıldığı bir toplumda bireylerin цzgьven, demokrasi ve hak arama bilinci geliştiremeyecekleri de aзıktır.

Biz aşağıda imzası bulunan psikolog, psikiyatrist, psikolojik danışman ve sosyal hizmet uzmanları yurttaşların gьvenliğinden sorumlu gьvenlik kuvvetlerinin bireysel hak ve цzgьrlьkleri hiзe sayan, yurttaşların bedensel ve psikolojik sağlıklarını tehdit eden ve bir kişinin цlьmьne yol aзan bu tutumlarını şiddetle kınıyor, bu şiddetin sorumlularının gцrevden alınmalarını talep ediyor ve tьm kişi ve kurumları demokrasiyi ve temel insan haklarını savunmaya davet ediyoruz.

No one has signed this petition yet

Brett MaddoxBy:
People and OrganizationsIn: