Petitie impotriva demolarii Pietei Obor sign now

Scrisoare deschisa catre Primarul sectorului 2, Neculai Ontanu.

Domnule primar,

Doresc sa PROTESTEZ ENERGIC impotriva deciziei dumneavoastra de a demola Piata Obor! Pentru noi, bucurestenii, Piata Obor este mai mult decat o simpla piata - este un simbol al Capitalei. Oborul, o piata cu o istorie de peste 300 de ani, va deveni o amintire. "Multumita" dumneavoastra! Cea mai ieftina si populara piata a bucurestenilor va fi rasa de pe fata pamantului cu buldozerele pentru ca in locul ei sa fie construit un banal Mall (asa cum exista atatea in Bucuresti). In timp ce tarile europene se straduiesc cu orice pret sa-si conserve trecutul si zonele istorice, dumneavoastra doriti exact contrariul - si anume, sa distrugeti un loc istoric al Bucurestiului!

Personal, ma leaga de Obor multe amintiri din copilarie - tin minte cum veneam aici la cumparaturi cu bunica mea si strabateam piata de la un capat la altul pana cand bunica se hotara sa cumpere ceva. Bunica mea a murit. Va rog, nu-mi ucideti si amintirile! Pentru foarte multi bucuresteni, in special pentru pensionari (dar nu numai), piata Obor este cea mai buna din oras. De ce? Va spun eu in caz ca nu stiti - aici se pot gasi produsele agroalimentare cele mai ieftine! Dumneavoastra probabil ca nu stiti ce inseamna pentru un om cu venituri modeste sa-si dramuiasca fiecare leu. Si chiar daca stiti, nu ati simtit acest lucru pe propria piele...

Ce ne "oferiti" in schimb? Un nou hipermarket "ultramodern" - asa cum sunt atatea in Bucuresti? Nu avem nevoie de asa ceva! Noi vrem Oborul nostru asa cum e acum (modernizat eventual, dar nu distrus)! Si v-as mai intreba ceva, desi e tardiv: Cu statuia "1907" ce ati avut? Va deranja chiar atat de mult ca oamenii sa-si aminteasca de suferintele bunicilor si strabunicilor lor tarani? Nu uitati ca ei, taranii, va dau painea pe care o mancati!

No one has signed this petition yet

Sasha JarvisBy:
Politics and GovernmentIn: