Petiţie pentru organizarea unui REFERENDUM privind amplasarea scutului antirachetă american pe teritoriul Romвniei sign now

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a aprobat instalarea de interceptoare antirachetă pe teritoriul Romвniei оncepвnd cu anul 2015, acceptвnd propunerea preşedintelui american, Barack Obama, care a invitat Bucureştiul să participe la formula revizuită a scutului american antibalistic.

Invitaţia oficială a fost adusă la Bucureşti de către subsecretarul de stat american pentru controlul armanentelor, Ellen Tauscher, aflată оn fruntea unei echipe de experţi.

După aprobarea acordată de CSAT, cele doua părţi vor demara negocieri pentru оncheierea acordurilor necesare. Parlamentul va trebui să ratifice toate acordurile care vor fi semnate.

Date fiind implicaţiile majore pe care o astfel de decizie o are asupra ţării noastre, care poate ajunge pвnă la un conflict armat cu Rusia şi aliaţii săi, оn ciuda precizării Preşedintelui Traian Băsescu că nu este găzduit pe teritoriul Romвniei un sistem care să fie оndreptat оmpotriva Rusiei, ci оmpotriva altor ameninţări, se impune o largă dezbatere publică asupra acceptării pe teritoriul Romвniei a unor elemente ale scutului antirachetă american, precum şi organizarea unui REFERENDUM оn cadrul căruia poporul romвn să decidă dacă este pentru sau оmpotriva unei astfel de măsuri de securitate naţională.

A lăsa doar pe seama Parlamentului o astfel de decizie capitală pentru viitorul Romвniei, fără ca noi, poporul romвn, să ne facem auzite părerile, opiniile şi opţiunile, оnsemna că vom fi la fel de vinovaţi, ca şi actuala clasă politică, pentru eventualele pierderi umane, materiale şi teritoriale care vor urma drept consecinţă a ratificării acordurilor cu Statele Unite.

De-a lungul timpului, politicienii noştri s-au situat de multe ori pe poziţii contrare interesului naţional, la fel vor proceda şi оn cazul amplasării scutului antirachetă оn Romвnia, cвnd vor vota оn Parlament оn favoarea proiectului american de securitate, fără să ia оn calcul faptul că ţara noastră nu este pregătită să facă faţă unui foarte posibil şi probabil război declanşat de forţe externe şi interne care urmăresc dezmembrarea ţării. Imediat ce Parlamentul va vota оn favoarea scutului antirachetă, Romвnia va trebui să se pregătească de război.

Semnaţi acestă petiţie pentru a obliga autorităţile romвne să ţină cont de noi. Spune NU războiului!

No one has signed this petition yet

Eula FryBy:
Entertainment and MediaIn: