Peticija za smjetaj pločanskih pasa lutalica u azil u Dubrovniku sign now

Zato u naem gradu ima sve vie pasa lutalica?
Odgovor je jednostavan, neki građani zasite se svojih ljubimaca i puste ih nemilosrdno da lutaju i preivljavaju.

Navodno jedna osoba vodi računa i hrani te pse njih 15-tak, a i sami znamo za toliki čopor pasa trebalo bi izraditi azil kojeg mi naravno nemamo i psi su preputeni samosnalaenju, po kontejnerima trae hranu. alosno!

Građani Ploča su ogorčeni jer danonoćno psi lutalice prolaze ulicama grada bez ičijeg nadzora, a to je zbilja alosno i za ljubitelje pasa a i za one koji ih se boje i ignoriraju ih. U zadnje vrijeme njih 15-tak, naravno bez veterinarske pomoći( koja ih zakonm pripada ) za kratko vrijeme dolo je i do potomaka, pa to ide u nedogled.
Svi građani koji se nalaze u ovoj peticiji su svjedoci danonoćnog čoporskog druenja pasa i noćnog laveza koji zbilja sve vie ometa građane i njihovu malodobnu djecu te ometaju normalno funkcioniranje građana.
Ovi psi nemaju ni adekvatne veterinarske preglede, to je zakonom o zatiti ivotinja obavezno.
Navest ću vam par članaka iz Zakona o zatiti ivotinja i postupanje sa psima lutalicama. Članak 4. i Članak 5. Zakona o zatiti ivotinja)
Zabranjeni postupci u svrhu zatite ivotinja, Zakon o zatiti ivotinja u RH

Zabranjeno je ivotinje ubijati, nanositi im bol, patnju i ozljede te ih namjerno izlagati strahu, protivno odredbama ovog Zakona.
Izlagati ivotinje nepovoljnim temperaturama i vremenskim uvjetima
Zanemarivati ivotinje s obzirom na njihovo zdravlje, ishranu, smjetaj i njegu.
Sada postavljamo pitanja : Tko ovdje kri zakon? Koga bi u ovom gradu trebalo kazniti?
Da bi izbjegli ovakva i mnoga druga pitanja , MOLIMO gradsku upravu da to prije pronađu rjeenje za smjetaj pasa lutalica u azil, kako bi naem gradu vratili prijanje vrijednosti i čistoču, a ujedno smanjili strah od slobodnog kretanja ulicama naeg grada.

O tim psima treba zbilja povesti računa i smjestit ih u odgovarajuće ustanove (azil u Dubrovniku) to je već jednom i napravljeno ali ne pravovaljano neki su psi zadrani jer su ih neodgovorni pojedinci sakrili.. Moda bi i njih trebalo kazniti ili preispitati jer kao to nanosi tetu ivotinjama nanosi tetu i svojim sugrađanima.

No one has signed this petition yet

Rosanna ReidBy:
ReligionIn: