Peticija za raspisivanje javnog referenduma o novom Zakonu o sigurnosti prometa na cestama sign now

Mi nize potpisani trazimo da se temeljem clanka 86. stavak 3. Ustava Republike Hrvatske raspise referendum sa slijedecim pitanjem:

Jeste li zato da se:

1. odbaci novi Zakon o sigurnosti prometa na cestama, koji stupa na snagu 20. kolovoza 2004. (u daljnjem tekstu Zakon)
2. novi Zakon promijeni tako da ne sadrzi stavke 3 i 4 clanka 221. (navedeni ispod teksta)
3. u novom Zakonu promijene odredbe o voznji pod utjecajem alkohola

Clanak 221.

(1) Osoba koja je poloila vozacki ispit i dobila vozacku dozvolu za M, A1, A, B, ili C1 kategoriju vozila ne smije dvije godine od dana izdavanja vozacke dozvole upravljati vozilom na cesti brzinom vecom od 80 km na sat, na cesti namijenjenoj iskljucivo za promet motornih vozila brzinom vecom od 100 km na sat, odnosno 120 km na sat na autocesti, a mopedom 40 km na sat, niti tim vozilom smije vuжi prikljucno vozilo, a niti organizirano prevoziti djecu.

(3) Osoba iz stavka 1. ovoga clanka koja je polozila ispit za B kategoriju vozila ne smije upravljati vozilom cija snaga motora prelazi 75 kW. Osoba iz stavka 1. ovoga clanka koja je polozila ispit za A kategoriju vozila ne smije upravljati vozilom cija snaga motora prelazi 25 kW.

(4) Osoba iz stavka 1. ovoga clanka ne smije upravljati vozilom u prometu na cesti u vremenu od 23.00 sati do 5.00 sati osim ako je s njim u vozilu osoba starija od 25 godina kojoj nije izricana zastitna mjera ili mjera sigurnosti zabrane upravljanja motornim vozilom.

No one has signed this petition yet

Frankie WilcoxBy:
ReligionIn: