Peticija za podrsku ili protiv peticija sign now

Postovane drugarice i postovani drugovi!
A posebno drugarice!

Svjesni smo poplave svakovrsnih peticija svake vrste (otuda ono "svakovrsnih) rjesih da napisem jednu stvarno vaznu. Naime, skoro svaki dan neko ima nesto podrzati ili se protiv necega buniti i - sta uradi? Odmah skoci na kompjuter, upali interne i krene pravit online peticiju.

Ponekad je taj akcionizam opravdan, ali najcesce nije. Cesce nego rjedje taj narodski akcionizam radi u korist svoje stete i izaziva u svim konstitutivnim narodima i medju mjesancima rekaciju: "Sjooooo, ope' naka peticija, ocam'!"

Zabrinut za instituciju online peticije, kao jednog od ne znam ti ni ja koliko vaznog alata direktne demokratije, vas molim i kumim:

Potpiite ovu peticiju imenom i prezimenom (imena velikim pocetnim slovom, a ne k'o nepismeni seljaci u donje dvije peticije, upisu i sebe i zenu i djecu u jedno polje malim slovima, joj koji su to...), bez obzira da li ste za ili protiv necega, cisto da se prebrojimo koliko nas ima ovakvih kao sto sam ja!

Molim vas da ovu peticiju posaljete na sve adrese koje su vas zadnjih godina spamovale peticijama, promovirate na vasim blogovima i pokazete komsiluku.

Fala i dje culi!

PS: Ako vam ostane vremena potpisite i ove dvije:
Bolja BiH
Bolje ganje!

Vas RSK

No one has signed this petition yet

Nicole ReynoldsBy:
Technology and the InternetIn:
Upravi za indirektno oporezivanje