Peticija za gaenje moodle-a i vraćanje na stari stustav sign now

Odnedavno je na slubenim stranicama fakulteta potpunog ugaen stari sustav za upravljanje sadrajem - u ovom slučaju materijalima za nastavu i obavijestima, te se u potpunosti prelo na moodle. Kod razgovora sa kolegama studentima, nismo uspjeli pronaći niti jednu vaniju prednost u odnosu na stari sustav.

Da podsjetimo, na starom sustavu se moglo:
- Objaviti materijale i obavijesti kojima mogu pristupiti samo registrirani korisnici u ovom slučaju svi studenti koji su podigli svoj AAI@EduHr račun u računalnoj podrci
- Studenti su mogli odabrati kolegije koje sluaju ili nisu poloili, te vrlo jednostavno, uz svega 3 klika provjeriti ima li to novoga
- Na info panelima u zgradama fakulteta mogle su se vidjeti sve obavijesti za sve kolegije
- Dodavanje sadraja bilo je jednostavnije nego na moodleu

Neke, od većih mana moodlea su:
- Za pregledati sve novosti potrebno je i vie od 30 minuta za svaki kolegij treba posebno kliknuti na svaki pojedini forum
- Na nekim kolegijima materijali su loe organizirani (ok, ovime bi se trebali malo pozabaviti administratori i moderatori kolegija)
- Nekad nekim materijalima, kao i kolegijima, jednostavno nije moguće pristupiti
- Automatsko slanje maila kad se neto promijeni nekad ne radi, iako je u postavkama uključeno slanje
- Sama aplikacija je ogromna i dosta troma jako sporo se učitava i u zgradama fakulteta (znači, ovo nije do brzine Internet veze)
Za 30 minuta dnevno, moguće je napraviti dio pripreme / analize za laboratorijske vjebe, neto korisno napraviti oko kuće, ili proučavati neko od područja koje nas zanima (npr programiranje u određenom programskom jeziku, elektronika,...).

Moodle je dobro zamiljen, kao modularni sustav za e-učenje, ali je dosta loe izveden (sa same programerske strane). Smatramo da bi bilo bolje kad bi se vratili na stari sustav, ili jo bolje, da se aktiviraju studenti (posebno računarstva, komunikacija i informatike), te da sami studenti razviju novi sustav oni će najbolje znati kako im odgovara način prikaza sadraja, organizacija materijala, slanje obavijesti, i ujedno bi to mogli predati kao zavrni rad...

No one has signed this petition yet

Estelle BuckleyBy:
LGTBIn:
Ured za unaprjeđenje i osiguranje kvalitete visokog obrazovanja