Peticija gradonačelniku zbog loeg grejanja u novosadskim stanovima sign now

Gradonačelniku Novog Sada Igoru Pavličiću

Potovani gospodine Pavličiću,

obraćamo Vam se nezadovoljni temperaturama u naim stanovima, kao i odnosom JKP Novosadska toplana prema potroačima, koji redovno izmiruju svoje obaveze po mesečnim računima. Temperature u naim stanovima kada ih ne dogrevamo retko prelaze petnaesti podeljak, a nikada ne dostiu temperaturu koju garantuje Novosadska toplana.

Sluba reklamacija ljubazno zabelei problem, ali po pravilu gradjani ne osete nikakvu promenu niti reakciju.

Loe instalacije, to se navodi kao najčeći razlog niskih temperatura u stanovima, mogu biti problem u jednom stanu, ali je u stanovima posebno na viim spratovima hladno bez obzira na starost instalacija ili novu pvc stolariju.

I pored dogrevanja grejalicama, livenim radijatorima i/ili airconditionom, temperature u stanovima su toliko niske da ne moe da se spava ili sedi. Radijatori su u stanovima ledeni od 6 popodne do 7 ujutro. Hladni radijatori 13 sati u toku dana kada je vanjska temperatura minus 10 ne mogu da ugreju niti jedan prostor. Tokom dana su radijatori mlaki i to samo u gornjem delu, dole su potpuno hladni.

Neprihvatljivo je da u XXI veku gradjani Novog Sada ne mogu da ostvare jednu od najosnovnijih ljudskih potreba, a da ih rukovodstvo Novosadske toplane reakcijamana reklamacije i saoptenjima za javnost vredja i potcenjuje njihovu inteligenciju. Moguće je da je u većini stanova u kojima je kontrolisana temperatura u skladu sa zagarantovanim vrednostima, ali u naim stanovima nije tako.

Dogrevanje stanova električnim uredjajima duplira cenu grejanja. Za stan od pedesetak kvadrata, dogrevanje električnom energijom u proseku uvećava račun za struju i do četiri hiljade dinara.

Zahtevamo od Vas hitnu reakciju, kako vi se u naim stanovima konačno osetilo bar onih zagarantovanih dvadeset stepeni.

Očekujemo Vau brzu i efikasnu reakciju.

Peticiju ćemo proslediti i JKP Novosadska toplana i medijima.

Potpisi:

browse all the signatures