Peticija 2007 sign now

1) Kviečiame Lietuvos visuomenę, iniasklaidą, nevyriausybines organizacijas ir valstybės institucijas atkreipti dėmesį į vieną pagrindinių Lietuvos problemų - gyventojų skaičiaus maėjimą, kurį spartina menkas gimstamumas ir emigracija.

2) Siūlome Lietuvos nevyriausybinėms organizacijoms ir valstybės institucijoms dar 2006 m. parengti atsako demografiniams ir migraciniams iūkiams strategiją iki 2015, 2025 ir 2050 metų.

3) Raginame Lietuvos Respublikos Seimą 2007 m. biudete numatyti veiksmingas programas, kurios skatintų gimstamumą ir stabdytų emigraciją.
Tam galima panaudoti pajamų ar Sodros mokesčių lengvatas, mėnesines imokas vaikams iki 18 metų, kokybikesnes darelių ar mokyklų paslaugas, paskolas siekiantiesiems auktojo mokslo.

Pastaba: Jei artimiausiu metu nebus imtasi rytingų priemonių ir iliks dabartinės gimstamumo tendencijos, tai netgi dvigubai sumaėjus emigracijos tempams, pagal Jungtinių Tautų Organizacijos prognozę Lietuvoje 2050 m. teliks apie 2,56 milijono gyventojų, kurių didelė dalis bus vyresni nei 50 metų. Būtina pasiekti, kad artimiausiu metu gimstamumas vienai moteriai padidėtų nuo 1,2 iki 2 vaikų, o metinis Lietuvos gimstamumas padidėtų nuo 30 iki 50 tūkst. kūdikių.

No one has signed this petition yet

Robyn RileyBy:
School and EducationIn: