Parcurile bucurestene sign now

Ati auzit cu siguranta noile stiri, conform carora Primaria Municipiului Bucuresti va retroceda proprietarilor de drept parti ample din parcurile Capitalei. Pe aceasta lista sunt incluse majoritatea parcurilor bucurestene, printre care: Parcul Tineretului, I.O.R., Parcul Eroilor, Parcul Bordei, Parcul Floreasca, Parcul Plumbuita, partea veche a Parcului Herestrau. Din fericire Parcul Cismigiu este crutat.

Se pare ca aceasta incurcatura a aparut din cauza Primariei care nu a delimitat clar spatiile publice nici pana in prezent. Ce este de facut? S-ar putea oare proceda ca in cazul cladirilor nationalizate? Si anume sa se despagubeasca proprietarii de drept? Este intr-adevar dreptul lor de a primi ce li se cuvine, dar nu se poate rezolva problema prin oferirea unei contravalori estimate legal?

Parcurile acelea apartin fiecaruia dintre noi, aleile lor ascund multe amintiri de-ale noastre. Si este vorba de generatii intregi care si-au legat trecutul, intr-un fel sau altul, de acele parcuri. Sunt ultimele urme de liniste, de aer curat, intr-un oras poluat, aflat in fiecare zi intr-un vacarm de nedescris.
Semnati aceasta petitie, sustineti ideea despagubirii, pentru a nu pierde o comoara de pret a Bucurestiului, pentru a nu pierde oaza de liniste unde simtim cu totii nevoia de a ne regasi

No one has signed this petition yet

Gretchen MorganBy:
MusicIn: