Odričemo se naih prava, ali ne vama sign now

1. Ovom peticijom potvrđujem da sam dravljanin Republike Hrvatske, da sam zaposlen u dravnoj slubi, lokalnoj samoupravi ili javnom poduzeću.

2. Ovom peticijom podravam odluku o smanjenju Boićnice, ukoliko ministar financija Republike Hrvatske Ivan uker podnese neopozivu ostavku.

3. Ovom peticijom podravam smanjenje plaće u netto iznosu od 500 kuna ili 10\% netto plaće (koji god je od tih dvaju iznosa manji) u korist poreznog rasterećenja hrvatskog gospodarstva, kroz cijelu sljedeću kalendarsku godinu (2010.), ukoliko cijela Vlada podnese ostavku.

4. Ako se ne ispune ni točka 2. ni točka 3., a partner sam u Kolektivnom ugovoru za znanost i visoko obrazovanje, ovom peticijom zahtijevam zabranu bilo kakvog daljnjeg revidiranja Kolektivnog ugovora, a predlaem i podravam podizanje tube protiv drave za svako krenje odredbi Kolektivnog ugovora.

Obrazloenje:
Iako je već 2008. bilo jasno da je nastupila svjetska kriza, Sabor Republike Hrvatske je donio nerealan proračun za iduću kalendarsku godinu na 7. sjednici, 15. prosinca 2008. (80 glasova "za", 52 "protiv"), koji je stupio na snagu 1. 1. 2009.. Nakon to je postalo jasno da se proračun ne moe ispuniti, Vlada je tri puta, 3. travnja 2009., 17. srpnja i 31. srpnja 2009., mjenjala proračun. Zadnji prijedlog čuvanja dravne blagajne je smanjivanje Boićnica za ovu godinu. Ova Vlada je izgubila bilo kakvo povjerenje od nie potpisanih i spremni smo na daljnje rezove jedino uz zadovoljavanje točaka 2 i 3."

No one has signed this petition yet

Jason JohnsonBy:
International PolicyIn: