ODATV'ye destek ve basın цzgьrlьğь sign now

Biz asagida imzasi olanlar basin ozgurlugune, muhalif seslere, ifade ozgurlugune hukuki dayanağı hayli tartışmalı olan mьdahalelerden endişeliyiz.

Tьrkiye'de son yıllarda yaşanan hukusuzluğun ve adeletsizliğin son цrneği ODATV baskını, Soner Yalзın, Baris Pehlivan ve Baris Terkoglu'nun tutuklanmasıdır.
Bu sebepsiz tutuklamalarin surekliligi insanlarda her turlu muhalefeti bastirmak amacli oldugu konsunda derin kuskular uyandirmaktadir. Tutuklamalarin keyfi oldugu ve salt ceza cektirmeye yonelik oldugu konusunda kamuoyunda gittikce artan oranda bir fikirbirliliği olusmaktadir.
Son gelismeler bize siranin basina geldigini gostermektedir. Bu baskilar basın ve ifade цzgьrlьğьne indirilmiş зok ağır bir darbedir.Bu durum ayni sekilde devam ettigi surece korkariz ki, tum Turkiye acik cezaevi haline gelecektir. Gelinen bu nokta demokratik rejimin bittiği yerdir. Oysa demokrasi ancak farklı dьşьnenlerin hak ve hukukunun gцzetilmesi halinde gerзekleşebilir.
Soner Yalзın, Baris Pehlivan ve Baris Terkoglu'nun bir an цnce serbest bırakılarak, tutuksuz ve adil bir şekilde yargılanmaları gerektiği inancımızı kamuoyuna duyururuz.

No one has signed this petition yet

Diana VillarrealBy:
Transport and infrastructureIn: