NХIES KIRБLYT, FЙRFIAS RUDAST sign now

NХIES KIRБLYT, FЙRFIAS RUDAST!
A SZUBKULTЪRБK VЙDELMЙT ЙS SOKFЙLESЙGЙT!

Tisztelt remйnybeli alбнrуnk. Az alбbbi petнciу szцvege a tusarok.org szervezet azon felvetйsйt finomнtja, miszerint sйrьl a nхi egyenjogъsбg a Rudas fйrfifьrdхkйnt tцrtйnх ьzemeltetйse miatt. Mint a Rudas fйrfi tцrzsvendйgei, szeretnйnk ezt az alapvetйst cizellбlni, egyben egy mindenki szбmбra vбllalhatуbb alternatнvбt felfesteni. Petнciуnk cйlja, hogy egyszerre vйdjьk meg egy lйtezх szubkultъra utolsу maradvбnyбt, mikцzben egy nхi gхzfьrdхi szubkultъrбt is megteremtьnk.

Бlljon itt egy hasonlat mindezek alбtбmasztбsбra: A hazai borvidйkeken a szocializmusban az volt a gyakorlat, hogy цsszeцntцttйk a kьlцnbцzх termхterьletrхl szбrmazу szхlхket (jу йs rossz minхsйget) йs mennyisйget бllнtottak elх, mert a vodkбn nevelkedett szovjet testvйrek igйnyeinek ez nagyon is megfelelt. Ma ezzel a borral maximum az kannбsbor piacot lehet megcйlozni. Egy mai borgazdasбg ъgy tud nevet (imбzst) szerezni йs kiemelkedni, ha dыlхszelektбlt, йvjбratra, fajtбra kьlцnbцzх minхsйget gyбrt, ami az бtlagbуl kiemelkedik. A vilбgpiacon unjбk 220-ik Chardonnay-t йs a Cabernet-t, de йrdeklхdйssel figyelik a Kirбlyleбnykбt a Kйknyelыt, a Kйkfrankost vagy a Kadarkбt. Ha bьszkйk akarunk 50 йv mъlva is lenni arra, hogy Budapest fьrdхvбros, akkor nekьnk nem egy 220-ik Chardonnay-t, hanem minйl tцbb "hungarikumot" KELL (!) lйtrehoznunk, mikцzben a meglйvх hungarikumokat (nхi fьrdх, fйrfi fьrdх, meleg fьrdх, fogyatйkkal йlхk akadбlymentes fьrdхje, йs minden amire valуs igйny tбmad) kihozzuk a "gйnrezervбtumbуl" йs berakjuk a "termelйsbe". Pйnzbe kerьl? Igen. A jу borhoz is kell...Ъgy йrezzьk nem mi vagyunk a vбrosйrt, hanem a vбros van йrtьnk. Ehhez a gondolathoz keresьnk ezzel egyetйrtх magбnembereket, nхket йs fйrfiakat, civil szervezeteket egyarбnt. Nem muszбj mindenben egyetйrtenьnk, de ha abban egyetйrtьnk, hogy ъgy kell egy nхi fьrdх, hogy kцzben megхrzхdjцn Magyarorszбg egyetlen fйrfifьrdхje, akkor mбris van egy kцzцs platform. Egyьtt a civilek tцbbre kйpesek, йs csak нgy tudjбk orientбlni a kйsz prekoncepciуval rendelkezх dцntйshozбst - a plurбlis fьrdхkultъra megteremtйse felй.

Ez nem hнmsovinizmus, hanem a kulturбlis sokszнnыsйg vйdelme, amely ugyanolyan szintы уhaj, mint az egyenjogъsбg megteremtйse. Teljes mellszйlessйggel tбmogatjuk a Rudashoz stнlusбban, vнzцsszetйtelйben, atmoszfйrбjбban leghasonlуbb, йs бtalakнtбs elхtt бllу Kirбly fьrdх csak nхi fьrdхvй alakнtбsбйrt. A Kirбly jelenleg koedukбlt, illetхleg vбltott fйrfi йs nхi napokkal ьzemel, ugyanazon tбrsasбg kezelйsйben, fхvбrosi tulajdonkйnt. Igйnyfelmйrйs, бtalakнtбs, PR-kampбny utбn a hцlgyek ugyanabban a historikus oszmбn lйgkцrben hуdolhatnбnak a tцrцkfьrdх testi-lelki gyцnyцreinek. Egalizбlбs, йrtйkrombolбs helyett elvбrhatуbb, йrtйkteremtхbb, izgalmasabb vбllalkozбsra szуlнtjuk fel Budapest dцntйshozуit, hogy ne egy szubkultъra felszбmolбsбn, hanem egy ъjabb szubkultъra megteremtйsйn fбradozzanak, mindannyiunk megelйgedйsйre. A vбltozatossбg, ami gyцnyцrkцdtet, klуnfalva az, ami taszнtу!

Kйrjьk csatlakozzon a felhнvбshoz, йs kьldje tovбbb ismerхseinek!

No one has signed this petition yet

Pat ConnerBy:
ReligionIn:
Budapest Fхpolgбrmesteri Hivatala, Budapest Gyуgyfьrdх йs Hйvizei Rt.