Ne nderim te njerezve dhe lirise se informacionit sign now

Nл Nderim tл Njerлzve dhe Mbлshtetje tл Informimit Publik

Vdekja e cdo njeriu лshtл shumл e dhimbshme dhe natyrisht meriton nderimet dhe respektet e cdo njeriu. Nл datл 23 Maj vdesin si pasojл e njл aksidenti dy persona, njлri pronari i Top-Medias kurse tjetra ishte punonjлse e Top-Medias.
Ndлrkaq qл pronari i Top-Medias mori nderimet mл tл mлdha qл mund ti jepen njл njeriu, vajza qл e shoqлronte atл nuk u pлrmend fare madje u bлnл pлrpjekje qл asnjл informacion tл mos dilte pлr tл.

Ne sot firmosim kлtл peticion pлr tл kundershtuar;

1-Mлnyrлn se si u publikua lajmi nga shumica e mediave nл vend ku jo vetлm nuk u pлrmend fare vdekja e te dashurлs sл pronarit tл Top-Medias por edhe u bлnл pлrpjekje pлr ta bllokuar lajmin e vdekjes se saj.

2-Vdekja e cdo njeriut лshtл tragjike dhe sidomos kur mosha e atij njeriu лshtл e re. Ne kundлrshtojme iden qл personi me mл shume para duhe tл pлrmendet dhe nderohet mл shumл.

3- Ne jemi kundлr pasqyrimit tл Top-Channel-it, qл лshtл njл televizion kombлtar, pлr vdekjen e pronarit tл tij dhe tл dashurлs sл pronarit. Nл historinл shqiptare ai pasqyrim mund tл krahasohet vetлm me atл tл vdekjes sл diktatorit komunist Enver Hoxha. Nлse pronari i Top-Channel-it nuk kishte turp tл shoqлrohesh publikisht me tл dashurлn e tij, aq mл pak turp duhet te kenл gazetarлt e Top-Channel-it pлr ta publikuar lajmin.

4- Ne qл firmosim jemi pro familjes dhe mbrojtes sл saj dhe jo degjenerimit qe ka arritur kur pronarл tл fuqishлm nuk kufizohen vetлm nл blerjen e mallrave por edhe tл njerлzve dhe nл abuzimin e tyre.

5-Ne qл firmosim dлshirojme tл jetojmл nл njл vend ku gazetarлt mos tл kenл frikл tл botojnл vdekjen e te dashurave tл njerлzve me para dhe pushtet. Nл tл kundлrt ne dлshirojmл qл gazetarлt tл informojnл rreth njerлzve publik qл abuzojnл jo vetлm me para por edhe me njerлz tл tjerл duke filluar me familjet e tyre.

No one has signed this petition yet

Marshall BoothBy:
International PolicyIn: